Muğla
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

KISA BİR MOLA SON­RA­SI

26 Mart 2018, Pazartesi 19:02

Elim­de ol­ma­yan ne­den­ler­den do­la­yı ,üç haf­ta­ya varan ara­dan sonra tek­rar siz­le­rin ara­sı­na dön­mek ,apay­rı bir mut­lu­luk imiş.
Her ne kadar kısa bir sü­re­de olsa, baş­ken­ti­miz­de aile fert­le­ri­min ara­sın­da bu­lun­mak in­sa­na huzur ve­ri­yor­sa da ,elli yıla varan bu şe­hir­de ken­di­mi garip kuş­lar gibi his­se­di­yo­rum. Ait ol­du­ğum il­çe­me dö­ne­ce­ğim gün­le­ri iple çe­ki­yo­rum.Ara­mız­da 750 km ye varan bir me­sa­fe olsa da, il­çem­den eski ve yeni ka­zan­dı­ğım dost­la­rım beni yal­nız bı­rak­mı­yor­lar. Kı­sa­ca­sı Dat­ça­mız için ya­pa­cak ve söy­le­yecek çok işi­mi­zin ol­du­ğu­nu daha iyi an­lı­yo­rum. İnşal­lah ya­ra­dan da bana , ye­te­rin­de zaman tanır da, akşam doğup sabah gö­çen­ler­den olmam.
Bu İnter­net , iyi kul­la­nıl­dı­ğı zaman , dün­ya­mı­zı bir ka­sa­ba­ya dö­nüş­tü­rü­yor. Bu ala­nın kul­la­nı­cı­la­rı va­sı­ta­sı ile , ilgi duy­du­ğum alan­lar­da haber almak çok güzel.?El­bet­te güzel bir şans.
Ka­lı­cı bir , zi­ya­ret me­ka­nı ol­ma­sı­na va­sı­ta ol­du­ğu­muz Hı­zır­şah Ma­hal­le­miz­de­ki Ta­ri­hi Ca­mi­miz ile Ki­li­se­nin yan­lış ya­pı­lan res­to­ras­yon­la­rı­nı biraz göz ardı ede­bi­lir­sek, Şubat ayın­da ger­çek­le­şen Badem Çi­çe­ği Fes­ti­va­li ile baş­la­yan - artan il­gi­nin her geçen gün ço­ğal­dı­ğı­nı gö­rü­yor ve du­yu­yo­ruz. Bu iki me­ka­na olan ula­şım so­ru­nu­nu da çö­ze­bi­lir­sek ,çok daha iyi ola­ca­ğı bir ger­çek. Bil­has­sa ki­li­se­nin : yerel bir kül­tür evi ola­rak ,çe­şit­li et­kin­lik­ler­de (müzik/sergi vs) kul­la­nıl­ma­sı ,çevre ve bah­çe­siy­le de mü­ze­ye dö­nüş­tü­rül­me­si , il­çe­miz için apay­rı bir ka­za­nım ola­cak­tır.İnşal­lah il­çe­miz mü­ze­si için ilk adım­da ola­bi­lir.
Ancak üzü­le­rek ifade et­mek­ten ken­di­mi ala­mı­yo­rum, uzak doğu /Av­ru­pa'da
çe­şit­li tur­la­ra ka­tıl­dık­la­rı­nı bö­bür­le­ne­rek ifşa eden iş adam­la­rı­mı­zın ,il­çe­miz­de bu­lu­nan kül­tür mi­ras­la­rı­mız için bir ça­ba­la­rı­nı gö­re­me­mek ne şe­kil­di izah edi­lir.?Son­ra­da , Dat­ça­mı­zın su so­ru­nu­nun çö­zü­mü için fikir beyan edip yol gös­ter­me­ye kalk­mak ise , bena te­bes­süm et­ti­ri­yor.?Her yıl yüz­ler­ce konut ya­pa­cak­sı­nız, iş­let­me­ni­zi bü­yü­te­cek­si­niz, bir hayır ku­yu­su aç­mak­tan,bir çeş­me­yi onar­mak­tan veya yeni yap­mak­tan ka­çı­na­cak­sı­nız.Bir Kazım Yıl­maz,bir Mu­am­mer Amca daha çık­ma­ya­cak bu il­çe­den.
Ça­lış­ma­la­rı­nı baş­lat­tı­ğı­mız tes­pit­le­ri ya­pıl­mak­ta olan,Su Sar­nıç­la­rı ,Yel ve
Su De­ğir­men­le­ri de birer ilgi odağı ola­ca­ğa ben­zi­yor. Bu ko­nu­da yerel Yö­ne­ti­mi­mi­zin'de ,in­şal­lah örnek adım­la­rı­nı gö­rü­rüz. Ben daha çok sivil top­lum ku­ru­luş­la­rı­mı­zın örnek ça­ba­la­rı­nı bek­li­yor ve te­men­ni­de edi­yo­rum.
Datça'da ya­şı­yor­sa­nız mut­la­ka ya­pa­cak işi­niz ,des­tek ve­re­bi­le­ce­ği­niz bir konu bu­lu­nur.
SAĞ­LI­CAK­LA.......


Okunma Sayısı: 3022

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.