Muğla
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

KNİDOS ASLANI DERTLİ..(9)

13 Eylül 2022, Salı 11:31

oto : 1857-58 Kni­dos ka­zı­la­rın­da bu­lu­nup İngil­te­re'­ye gö­tü­rü­len O t u r a n -D e m e t e r " hey­ke­li..​Fo­toğ­raf o yıl­la­ra ait. Dik­kat edi­lir­se arka plan­da Kni­dos'ta bu­lu­nan başka ta­ri­hi eser­ler de var..
Alt­tan alıp, üst­ten dalıp , Dat­ça­lı­la­ra küs­kün Kni­dos As­la­nı­nın gön­lü­nü fet­het­me­yi ba­şa­ran ve bu rö­por­ta­jı ger­çek­leş­ti­ren Datça aşığı can dos­tum Sara Esin'e te­şek­kür­ler..
S.​Esin :
--Ha­di artık.. Bize biraz ken­din­den bah­set.. Eski Kni­dos ya­şa­mı­nı anlat..
K.​As­la­nı :
--Bu ne tez can­lı­lık. Dokuz ay İsveç­li ana­nın kar­nın­da nasıl dur­dun kızım.? Bak ben 160 yıl­dır gur­bet el­ler­de Datça has­re­ti ile yanıp tu­tu­şu­yo­rum.. Hiç şi­ka­yet­çi olu­yor ­mu­yum siz­den ..
S.​Esin :
--Ta­mam tamam özür di­le­rim..​Sen is­te­di­ği­ni anlat yeter ki.. Dat­ça­mı­zın geç­mi­şi ile il­gi­li olsun..​Ma­ale­sef ya­şa­dı­ğı­mız cen­net Dat­ça­'nın geç­mi­şi biraz ka­ran­lık..
K.​As­la­nı :
--Tut­tur­muş­su­nuz " K n i d o s -A s l a n ı " diye..​ Be­nim­le bir­lik­te Kni­dos'tan İngil­te­re'­ye neler gö­tü­rül­dü bir bil­se­niz..​Bun­la­rın bir kısmı halen daha ser­gi­len­mi­yor..​Bri­tish Mu­se­um' un de­po­la­rın­da du­ru­yor..
S.​Esin :
--Ne­ler ka­çı­rıl­dı lüt­fen anlat .. Bu ta­la­nın ,yağ­ma­nın tek canlı ta­nı­ğı sen­sin..
K.​As­la­nı :
--Be­nim­le bir­lik­te 212 büyük san­dık ta­ri­hi eser İngil­te­re'­ye ka­çı­rıl­dı..​Bu san­dık­la­rın için­de neler vardı neler...​En önem­li­si neydi bi­li­yor musun ..?
S.​Esin :
--Ha­yır bil­mi­yo­rum.. Lüt­fen anlat..
K.​As­la­nı :
-- Dün­ya­yı ken­di­si­ne aşık eden Cıs­cı­bıl­dak K n i d o s -A f r o d i t i'ni dahi kıs­kanç­lık­tan çat­la­ta­cak gü­zel­lik­te, be­de­ni tül­ler­le, şal­lar­la ör­tü­lü -te­miz aile kızı -ha­nım ha­nım­cık otu­rup beyaz atlı pren­si­ni bek­le­yen O t u r a n -D e m e t e r " tan­rı­ça­sı .
S.​Esin :
--He­le bir Datça'ya mü­ze­mi­zi ku­ra­lım. Se­nin­le bir­lik­te O'nu da mü­ze­miz­de ser­gi­le­riz in­şal­lah..
--Ahh.. Esin kızım ahh...​Siz mu­ci­ze­vi gü­zel­lik­ler ve özel­lik­ler­le mü­ceh­hez (Ne de olsa eski aslan) ,Bu­gün­kü Datça ya­rı­ma­da­sı­na dahi sahip çı­ka­mı­yor­su­nuz..​Es­ki­ye ait her şeyi ya­kı­yor, yı­kı­yor­su­nuz.. Biz­le­re nasıl sahip çı­ka­cak­sı­nız..? (sü­recek )


Okunma Sayısı: 1895

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.