Muğla
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

MASUMİYET ÜS­TÜ­NE

13 Mart 2018, Salı 11:24

Bu cen­net ya­rı­ma­da­mız­da ,yıl­lar sonra en uzun kış mev­si­mi­ni ya­şı­yo­rum .O antik oza­nın de­di­ği gibi, Tan­rı­nın sev­di­ği bir kul imi­şim ki, beni bu­ra­ya sa­vu­ru ver­miş. Şü­kür­ler olsun.. Bu­ra­da do­ğa­nın bize sun­du­ğu tüm ni­met­le­re min­net duy­ma­mak müm­kün mü.?
Ancak:Bu ya­rı­ma­da­mız biz­ler­den çek­ti­ği ce­fa-ezi­ye­ti, hiç­bir doğal ko­şul­dan çek­me­miş­tir. Şöyle ki;ya­rı­ma­da­mı­zın doğal olu­şu­mun­dan iti­ba­ren kaç defa dep­rem ge­çir­di bil­mi­yo­rum. Bir zaman di­li­min­de de ,vol­kan kül­le­ri (tüf) ile de kap­lan­mış.Ancak hep zaman la ken­di­si­ni onar­mış dur­muş . İnsa­nın ayak bas­ma­sı ile , azap yıl­la­rı baş­la­mış.Le­leg­ler,Kar­ya­lı­lar,Dor­lar, ka­lı­cı ola­rak mes­ken tut­muş­lar. Pers­ler,Ma­ke­don­lar (Büyük İsken­der-He­le­nis­tik Devir) ,Roma ,de­va­mı Bi­zans,Türk Bey­le­ri (Men­te­şe),Os­man­lı ha­ki­mi­ye­tin­den sonra el­bet­te son­su­za kadar sü­recek olan Tür­ki­ye Cumhuriyetimiz.?Bu arada çok uzun süre ol­ma­yan Arap­la­rın ve Kor­san­la­rın ziyaretleri.?Gelip geçen bu kadar kuşak in­sa­nı do­yu­ran, ko­ru­yan,bir ya­rı­ma­da.Aynı Ana­do­lu'muz gibi.
Tüm bu tarih di­li­mi için­de ya­şa­yan­lar doğa ile ba­rı­şık,pay­laş­ma­yı be­ce­re­rek ya­şa­ma­sı­nı bil­miş­ler. Su­yu­nu , tarım ala­nın­da ke­sik­ler­den ,kul­la­nım su­yu­nu da ,Sar­nıç ve Ku­yu­lar­dan temin et­miş­ler.Vahşi batı ka­pi­ta­liz­min ol­ta­sı­na ta­kıl­dı­ğı­mız 1950 li yıl­lar­dan iti­ba­ren,Tütün üre­ti­mi ne­de­ni ile ya­rı­ma­da­mız­da , Meşe Pa­la­mut­la­rı­nı sök­tük-yak­tık.Bu durum el­bet­te doğal ya­pı­yı bozdu. PA­LA­MUT BÜ­KÜN­DE ARTIK PA­LA­MUT YOK.
1970 li yıl­lar­dan iti­ba­ren­de,Tu­rizm fur­ya­sı ile baş­la­yan,ha­len­de devam eden
ya­pı­laş­ma çıl­gın­lı­ğı ile ya­rı­ma­da­yı be­ton­la kap­lı­yo­ruz.Artan su ih­ti­ya­cı­nı kar­şı­la­mak için­de, ha bire son­daj ya­pa­rak ta­ba­nı­mı­zı de­li­yo­ruz.(Deniz su­yu­nu bu­la­na dek).Bu çıl­gın­lı­ğı­mız ne­re­ye kadar gider bil­mi­yo­rum.Ağaç­lan­dır­ma amacı ile yok et­ti­ği­miz ma­ki­lik alan­lar­da,bal Arı­la­rı­nın yaşam or­ta­mı­nı yok edi­yo­ruz.Kir­let­ti­ği­miz çevre ile yok et­ti­ği­miz ,et­mek­te ol­du­ğu­muz sa­hil­ler,biz­le­rin birer iha­net abi­de­si.
Kı­sa­ca­sı ;bu yarım ada­mı­za biz­ler­den daha fazla zarar veren yok .

HİÇ MASUM DEĞİLİZ.....İNA­NI­NIZ...
Sağ­lı­cak­la..


Okunma Sayısı: 2800

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.