Muğla
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

NASIL BİR YEREL YÖNETİM..,

01 Şubat 2019, Cuma 10:47

31 Mart 2019 ta­ri­hin­de ya­pı­la­cak olan Yerel Se­çim­ler so­nu­cun­da se­çi­lecek be­le­di­ye baş­ka­nı ve yö­ne­tim­le­rin­den is­tem­le­ri­miz:
Yeni Top­lum­cu ve Sos­yal Be­le­di­ye­ci­lik;Her­ke­se onur­lu ve daha iyi yaşam sunan;kamu eliy­le hiz­met gören; halk ya­ra­rı­nı temel alan; hem­şeh­ri­le­ri ara­sın­da ayrım yap­ma­yan;karar alma sü­re­cin­de hem­şeh­ri­le­ri­ni bu ka­rar­la­ra doğ­ru­dan katan;in­sa­nın öz­gür­lük ve eşit­lik öz­le­mi­ni yerel dü­zey­de ha­ya­ta ge­çir­me­yi he­def­le­ye,yö­ne­tim­de ve hiz­met su­nu­mun­da ka­dın­la­ra yö­ne­lik po­zi­tif ay­rım­cı­lı­ğı tesis eden,en­gel­li hem­şeh­ri­le­ri­nin hak­la­rı­nı ha­ya­ta ge­çi­ren,ge­rek­ti­ğin­de is­tih­dam ola­nak­la­rı sunan,in­san­la­rın kent hak­kı­nı ko­ru­yan bir be­le­di­ye­ci­lik is­ti­yo­ruz.
Bu bağ­lam­da,be­le­di­ye baş­kan ve yö­ne­ti­ci­le­rin­den is­tem­le­ri­miz:

1. Kent­sel Yapı Hiz­met­le­ri
Çevre:
Çev­re­nin ko­run­ma­sı,eroz­yon­la mü­ca­de­le ve ağaç­lan­dır­ma ça­lış­ma­la­rı­nın ya­pıl­ma­sı(arazi ve çevre müsa­it­se)Tarım ara­zi­le­ri­nin ko­run­ma­sı için,be­le­di­ye imar plan­la­rın­da bu ko­nu­ya dik­kat edil­me­si
Çöp
Çöp­le­rin top­lan­ma sa­at­le­ri­nin be­lir­len­me­si,çöp­le­rin ay­rış­tı­rıl­ma­sı için ye­ter­li kon­tey­nır­la­rın ko­nul­ma­sı,çöp­le­rin ay­rış­tı­rıl­ma­sı ko­nu­sun­da hal­kın bi­linç­len­di­ril­me­si­ne yö­ne­lik top­lan­tı­la­rın ya­pıl­ma­sı ve bil­gi­len­di­ri­ci bro­şür­le­rin ha­zır­lan­ma­sı
Çöp kon­tey­nır­la­rı­nın yerin al­tı­na alma pro­je­le­ri­nin ger­çek­leş­ti­ril­me­si
Çöp­le­rin top­lan­ma­sın­da sis­te­ma­tik bir yön­tem uy­gu­lan­ma­sı,diğer be­le­di­ye­le­rin neler yap­tı­ğı­nın in­ce­len­me­si
Ula­şım
Kent­ler ula­şım plan­la­rı ile çağ­daş­tır.Ula­şım en önem­li so­run­dur(Hele Dat­ça-Muğ­la ara­sın­da-bu­nu ay­rı­ca bir rapor ha­lin­de su­na­ca­ğız)ve der­hal mü­da­ha­le edil­me­li­dir.
Toplu taşım en se­çi­lir ol­ma­lı. Aksak giden du­rum­lar dü­zel­til­me­li,hal­kın her yere kolay ve rahat ula­şı­mı sağ­lan­ma­lı­dır. Bi­sik­let­le ula­şım için alt­ya­pı ye­ni­len­me­li,hatta ya­pıl­ma­mış olan­lar ye­ni­den ya­pıl­ma­lı­dır.
Oto­park so­ru­nu­nun çö­zü­mü­ne yö­ne­lik,ko­nut­lar­da ya­pıl­ma­sı zo­run­lu oto­park­la­rın yö­net­me­li­ğe uygun ola­rak ya­pıl­ma­sı,oto­park ola­rak ya­pı­lan alan­la­rın de­net­len­me­si,oto­park yer­le­ri­ne ya­pı­lan te­ca­vüz­ler,uy­du­ruk ce­za­lar­la ge­çiş­ti­ril­me­me­li,ye­ri­ne ya­pı­lan bina ise bile yı­kıl­ma­lı­dır.
Kal­dı­rım­lar­dan ara­ba­la­rın kal­dı­rı­la­rak yaya eri­şim­le­ri­nin ko­lay­laş­tı­rıl­ma­sı ve yaya kal­dı­rım­la­rı­nın,yaya ve en­gel­li ula­şı­mı­nı ko­lay­laş­tı­rı­cı şe­kil­de ya­pıl­ma­sı/uy­gu­lan­ma­sı
Yeşil Alan
Ulus­lar arası an­laş­ma­lar­da,kent­li bir ki­şi­ye dü­şecek yeşil alan mik­ta­rı be­lir­len­miş­tir. Bu ku­ral­lar ışı­ğın­da ya­pı­la­cak yeşil alan­lar ki­şi­le­rin ti­ca­ri kay­gı­la­rı­na değil,yurt­taş­la­rın ih­ti­yaç­la­rı­na göre dü­zen­len­me­li­dir. Yeşil alan­lar kent do­ğa­sı­na uygun dü­zen­len­me­li­dir
Datça'da Eski Hü­kü­met Ko­na­ğı­nın yeri,Eski Öğ­ret­me­ne­vi'nin yeri,Ese­na­da'daki eski Hü­kü­met Ko­na­ğı çev­re­si yeşil alan ola­rak dü­zen­len­me ko­şu­luy­la be­le­di­ye­ye bı­ra­kıl­ma­lı­dır.
Baz is­tas­yon­la­rı en büyük kir­li­lik­tir. Ma­hal­le ara­la­rın­da bu­lu­nan tüm baz is­tas­yon­la­rı mer­kez dı­şı­na ta­şın­ma­lı­dır.
Su
Bü­yük­şe­hir'in yap­tı­ğı uy­gu­la­ma­la­ra dair söz sa­hi­bi olun­ma­sı ve mü­da­ha­le ka­nal­la­rı­nın ya­ra­tıl­ma­sı.
Önü­müz­de­ki yıl­lar­da Datça'yı büyük bir su kıt­lı­ğı bek­le­mek­te­dir. Bunun için elele verip çözüm yol­la­rı aran­ma­lı­dır.


Okunma Sayısı: 3345

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.