Muğla
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

NASIL BİR YEREL YÖNETİM..,NASIL BİR BELEDİYE İSTİYORUZ? 4

15 Şubat 2019, Cuma 11:08

Kül­tür ve Sanat
Hal­kın,sivil top­lum ör­güt­le­ri­nin,ma­hal­le­li­nin bek­len­ti­le­ri­ni dik­ka­te alan kül­tü­rel po­li­ti­ka­la­rın ge­liş­ti­ril­me­si,kül­tü­rel yö­ne­tim plan­la­rı­nın ha­zır­lan­ma­sı
İlçe sı­nır­la­rı içe­ri­sin­de yer alan ti­yat­ro ve si­ne­ma­la­rın aktif hale ge­ti­ril­me­si,(Datça'da bir ti­yat­ro sa­lo­nu ku­rul­ma­sı acil­dir)sergi sa­lon­la­rı gibi sa­nat­sal me­kan­la­rın art­tı­rıl­ma­sı
Semt­ler­de ve ma­hal­le­ler­de hobi atöl­ye­le­ri ku­rul­ma­sı,kül­tür gün­le­ri dü­zen­len­me­si

Kül­tür­ler Arası Kay­naş­ma
Bir ken­tin kül­tür kenti ol­ma­sı,o kent­te ya­şa­yan­la­rın da katkı sun­ma­sıy­la olur. Bu kül­tür aynı za­man­da kent­li­le­rin de kül­tü­rü ol­ma­lı­dır. Bu ne­den­le kent ve kent­li kül­tü­rü­nü ge­liş­tir­mek için yerel yö­ne­tim­ler,il­gi­li kamu ku­rum­la­rı ve de­mok­ra­tik ör­güt­len­me­ler­le özle ça­lış­ma yap­ma­lı­dır. Kül­tür mer­kez­le­ri oluş­tu­ru­lur­ken,kent ve kent­li­lik bi­lin­ci tüm hem­şeh­ri­ler­le pe­kiş­ti­ril­me­li­dir.
Bunun so­nu­cun­da ne­re­den gelip,ne­re­ye git­ti­ği­mi­zi kente özel kül­tür ile sor­gu­la­yıp,böyle bir kül­tü­rü ya­şa­tan bilgi ve bi­ri­kim­le­ri bir araya ge­tir­me­li­yiz.
Şeh­rin kül­tü­rü­nü ge­liş­tir­me­de,kent­te bu­lu­nan yük­sel öğ­re­nim ku­rum­la­rıy­la,kent­li iç içe ol­ma­lı­dır. Yerel,böl­ge­sel ve ulu­sal et­kin­lik­ler bir­lik­te dü­zen­len­me­li­dir. Bu amaç­la kent­te­ki okul bah­çe­le­ri sa­de­ce spor­tif fa­ali­yet alanı ola­rak değil,kül­tü­rel et­kin­lik­ler için de kul­la­nı­la­bi­lir. Ti­yat­ro,Açık­ha­va si­ne­ma­sı gibi..
Be­le­di­ye ve Tu­rizm Mü­dür­lü­ğü(yet­ki­li­si varsa onun­la) reh­ber­lik kurs­la­rı aç­ma­lı­dır. Ka­tı­lıp ba­şa­rı­lı olan­la­rın reh­ber­lik hiz­me­ti ver­me­si sağ­lan­ma­lı­dır. Dil bilen genç­le­ri­mi­ze buna ben­zer ola­nak­lar sağ­lan­ma­lı­dır. Şehre giren tu­rist oto­büs­le­ri­ne reh­ber alma zo­run­lu­lu­ğu ge­ti­ril­me­li­dir. Ta­nı­tım bro­şür­le­ri her yıl ye­ni­len­me­li,bu­lu­na­bi­lecek yer­le­re ko­nul­ma­lı­dır.
Datça,komşu ada­la­ra çok yakın bir ko­num­da­dır. Bu­ra­lar­la kül­tü­rel,ortak et­kin­lik­le­re önem ve­ril­me­li­dir(Simi,Rodos gibi)
Ta­ri­hi Kent­sel Ya­pı­laş­ma
Ta­ri­hi ev­le­rin ve köy(şimdi ma­hal­le) ev­le­ri­nin de­ğer­len­di­ri­le­rek uygun olan­la­rın ona­rı­mı için des­tek sağ­lan­ma­lı,bun­lar tu­rizm­de kul­la­nıl­ma­lı­dır.


Okunma Sayısı: 4910

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.