OLABİLİR Mİ/MÜMKÜN MÜDÜR ?
06 Ağustos 2025, Çarşamba 16:50İnsan kendisini tanımaya başlamasından itibaren, yarınlarının nasıl olmasını hayal eder elbette. Sevdiği, sevebileceği bir meslek,bunun içinde güzel başarılı bir eğitim dönemi,hayatını birlikte yürüteceği bir eş ,tüm bunların gerçekleştirebileceği bir çevre .Tüm bunların enleri ne derseniz,kader kısmet diye geçiştiririz. Bu konularda birazda şansa inanır mısınız bilmem.?
Yaşadığımız yıllar için derseniz;bazılarımız ah o yıllar ne güzeldi diyenlerin yanında , bizlerde üzüntü bırakmış geçen yıllarımızı hatırlamak istemiyenlerimizde vardır elbette.
Gelelim Datça Mıza:
İnsan sevdiğini hep güzel görmek ister ,onuda üzmek istemez. Ancak öyle miyiz acaba.?
Tanrı sevdiği kulunun Datçada yaşaması için şans vermiş olsada bizler,bu sevgiliyi hep kırıp dökmek için elimizden geleni yapmaktayız.
-Kendi egomuzu,tatmin etmek/doyurmak için, yakıp yıkamadığımız,yerini komadık.
-Marina yapmaktayız diyerek, inşa ettiğimiz beton setler için şehir merkez mahallesinde bile taş ocağı açtık. Karaköy/Körmende inşa ettiğimiz bu ucube yapının neresini beğenilir bilmem.
-Merkez İskele Mahallesindeki yarım kalan Marina ise,bu çevreye atılmış bir ATOM bombası gibi. Buna ilave olarak aynı yerdeki arıtma tesisi, ayrı bir rezalet. Hani derler ya,ŞEY yapıp TÜY dikmek gibi.
-Doğal yamaçlara ,inşaat veya ağaçlandırma amaçlı yapıldığı söylenen hafriyatların bir estetik tarafının olduğunu söyleyen biri varsa beri gelsin. Tüm bunlara ben, insan üzerinde BOTOKS ameliyatı ile güzel olduğu savunulan müdahalelere benzetiyorum.!!!
-Kullanım suyu temini için açılmış ve açılmakta olan artezyenler ise, ayrı bir felaket.
-Kalkınmayı büyümeyi yalnızca inşaatla çözme anlayışı ise, bence çıkmaz sokak.
Kısaca tüm bu olumsuzlukları çözmek mümkün müdür derseniz,.bunun çooooook uzun sürecek bir nekahat süresine katlanmakla mümkün olabileceği inancındayım. Tabii Ki egolarımızdan sıyrılabilirsek.
Sağlıcakla
Okunma Sayısı: 227
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.