Muğla
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

ÖNERİYORUM - ŞUN­DAN/ BUN­DAN/ONDAN .

24 Eylül 2021, Cuma 12:27

Datça Mızda her­kes ,bil­di­ği bil­me­di­ği, an­la­dı­ğı an­la­ma­dı­ğı her konu üze­rin­de fikir üre­tip, yorum yapıp ve öne­ri­de bu­lu­nu­yor ki, bende bu ker­va­na ka­tı­la­yım dedim.
El­bet­te ben ol­say­dım di­ye­rek ,üze­ri­me va­zi­fe ol­ma­yan ko­nu­lar­da il­gi­li/so­rum­lu­la­rın önüne ge­çe­rek şöyle ya­par­dım di­yecek de­ği­lim. Lafın so­nun­da hadi sen yap sö­zü­nü duy­mak da var işin so­nun­da.!!!

Sev­gi­li dos­tum Hızır Şa­hı­mı­zın eski Muh­ta­rı Meh­met Çen­gel ile il­çe­mi­zin su so­ru­nu­nun gün­de­me alın­ma­sı için ,iş­le­ri­ne mü­da­ha­le et­me­den bazı MUSKİ yet­ki­li­le­ri­nin dik­ka­ti­ni çekme ça­ba­la­rın­dan in­şal­lah yakın bir za­man­da sonuç ala­bil­me­yi ümit ediyoruz.​ Bilhassa Ka­ra­köy sa­kin­le­ri­nin ba­zı­la­rın­dan al­dı­ğı­mız sözlü des­tek sevindirici.​Ancak aynı so­run­la Kız­lan­lı çift­çi­le­ri­miz­de, aynı so­run­la kar­şı­la­şa­cak­lar. Far­kın­da­lar Mı acaba.? Biz­den söy­le­me­si...​Betçe yö­re­miz sa­kin­le­ri­nin ses­siz­li­ği ,neden? Bir Türlü anlam ve­re­mi­yo­rum. Unut­ma­yı­nız ağ­la­ma­yan ço­cu­ğa mama ver­mez­ler.
Ese­na­da üze­rin­de­ki eski hü­kü­met ko­na­ğı­nın sa­hip­siz­li­ği ,kış mev­si­mi­nin gel­me­siy­le, bil­has­sa ge­ce­le­ri ,içki kul­la­nan­la­rın me­ka­nı ola­rak anıl­mak­ta. Aynı za­man­da çev­re­siy­le bir­lik­te sokak hay­van­la­rı­nın ba­rı­na­ğı.Halk Eği­ti­mi­ne tah­sis edil­di­ği şek­lin­de­ki söy­len­ti­nin ger­çek olup ol­ma­dı­ğı doğrumudur.? Böyle bir uy­gu­la­ma­nın çözüm ol­ma­ya­ca­ğı ger­çek iken, neden ısrar edi­lir, an­la­ya­mı­yo­rum. Çevre dü­zen­len­me­siy­le taç­lan­dı­rı­la­cak bir HUZUR EVİ , pek çok ki­şi­ye is­tih­dam sağ­lar. Döner ser­ma­ye dü­ze­ni ile ka­mu­' ya­da yük olmaz.

Mer­ke­zi­mi­zin üç ma­hal­le­sin­den biri olan REŞADİYEMİZ ,ön­ce­lik açı­sın­dan hep üçün­cü plan­da kalan bir yer­le­şim yeri. İlçe Mer­ke­zi olma özel­li­ği­ni yi­tir­di­ği gün­den beri, bu ka­de­riy­miş gibi küs­kün ve dar­gın. Ya­pı­lan kamu ya­tı­rım­la­rı, yasak sav­mak gibi. Cuma gün­le­ri açıl­mak­ta olan küçük pazar tez­gah­la­rı da, çe­ki­ci­lik­ten çok uzak cılız. İşte bu ne­den­le, gelin bu ma­hal­le­mi­ze PAZAR GÜN­LERİ İKİNCİ EL PAZAR et­kin­li­ği­ni ger­çek­leş­ti­re­lim. Her­kes kul­la­nım sü­re­si­ni yi­tir­me­miş ev eş­ya­la­rı­nın sa­tı­lıp alın­dı­ğı bir et­kin­lik, bu ma­hal­le­miz­de bir can­lı­lık ya­ra­ta­cak­tır. Mekan için bir sı­kın­tı ol­ma­ma­sı ayrı bir avantaj.​ Bilhassa asır­lık Çınar Ağaç­la­rı­nın bu­lun­du­ğu göl­ge­lik, ayrı bir ca­zi­be alanı olabilir.​Haydi Sev­gi­li Be­le­di­ye­miz bu ko­nu­da yasal bir engel mi var acaba.?. NE DERSİNİZ.?
Diğer bir ko­nu­da : FIRIN ve EKMEK.
Bil­has­sa un fi­yat­la­rı­nın art­ma­sın­dan en çok sı­kın­tı duyan esnaf ke­si­min­den bi­ri­le­ri ­de  Fı­rın­cı­lar. Yerel yö­ne­tim­le­rin/ka­mu­nun ve un üre­ti­ci­le­rin ara­sı­na sı­kı­şan bu es­na­fı­mız ,çıkış yolu bul­mak istiyor.​Un/​Yakıt ve iş­çi­lik ma­li­ye­ti­nin art­tı­ğı şu gün­ler­de ZAM söz­cü­ğü­nü te­la­ffuz et­me­se­ler­de, da­yan­ma güç­le­ri­nin ol­ma­dı­ğı­nı ifade et­mek­ten çe­kin­mi­yor­lar. Bu ko­nu­da bağlı bu­lun­duk­la­rı bir­li­ğin ön­cü­lü­ğün­de ,tah­sis­li ya­ka­cak (Odun) te­mi­ni sağ­la­na­maz mı.? Orman teş­ki­la­tın­dan su­is­ti­malle­re yol aç­ma­ya­cak bir dü­zen­le­me ile, ya­ka­cak odun sağ­la­na­bil­me­si ge­re­kir derim.​Bazı fı­rın­la­rın fın­dık ka­bu­ğu te­mi­ni­ne git­me­si dü­şün­dü­rü­cü, bana göre.
SAĞ­LI­CAK­LA. Ka­lı­nız...


Okunma Sayısı: 2144

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.