Muğla
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

PA­LA­MUT BÜKÜ ADA­SI­NIN ÖY­KÜ­SÜ..(6)

15 Haziran 2023, Perşembe 16:49
PA­LA­MUT BÜKÜ ADA­SI­NIN ÖY­KÜ­SÜ..(6)

Foto : Bin­ler­ce yıl­dır, fır­tı­na­la­rın, dal­ga­la­rın ,do­lu­la­rın, yağ­mur­la­rın dövüp dur­du­ğu , her şeye rağ­men ayak­ta du­ra­bi­len, ha­yat­ta ka­la­bi­len yor­gun argın ,biraz da dar­gın ada­mız..
Fazla özele gir­me­den, lafı fazla uzat­ma­dan.. ?Hadi şu Pa­la­mut büklü Alim (Ka­ra­man) kar­de­şi­mi­zin Pa­la­mut bükü ada­sın­da hi­da­ye­te (!) eriş öy­kü­sü­nü tat­lı­ya bağ­la­ya­lım artık..
Bir ­kaç gün önce Datça Li­ma­nın­da .. Alim ho­ca­mı­zın Hol­lan­da'daki oğlu Me­med­le kar­şı­laş­tık.. Soh­bet edip gü­lüş­tük..
Memed :
--Ab  ,ço­cuk­lu­ğum­dan beri ne zaman bu adaya bak­sam, ?gizli bir güç beni bu adaya doğru iti­yor..?Ada da beni ken­di­ne doğru çe­ki­yor..?Ga­li­ba benim to­hum­la­rım bu ada da atıl­mış, diyor..
Uzat­ma­ya­lım...
Yen­ge­mi­zi ka­çı­ran Alim Ho­ca­mız , 3-4 gün pa­la­mut bükü ada­mı­zın öbür ta­ra­fı­nı mekan tutar..?Balık­çı­lar gelip ge­çer­ken ..
--G u v a t l a n s ı n ?diye, balık, ka­la­mar, ah­ta­pot .. Allah ne ver­diy­se gayrı.. ?Alim ho­ca­mı­zı bes­ler­ler..
Alim ho­ca­mız bu olayı an­la­tır­ken coşar..
--Ay­nı gün.. Gü­ne­şin do­ğu­şu­nu ve ba­tı­şı­nı ya­şa­mım bo­yun­ca sa­de­ce bu ada da gör­düm.. Güneş do­ğar­ken de ba­tar­ken de.. Öy­le­si­ne bir renk ar­mo­ni­si­ne, şen­li­ği­ne ,cüm­bü­şü­ne ta­nık­lık ettik ki..?Bu renk­le­rin ço­ğu­nun hiç ­bir dilde adı yok..
Ya­şa­dık­la­rı­mı­zın, his­set­tik­le­ri­mi­zin ta­ri­fi de, tas­vi­ri de müm­kün değil..?Bun­lar ke­li­me­ler­le an­la­tı­la­maz..?Ancak ya­şa­nır...?der.
Tüm Pa­la­mut bük­lü­ler bu mutlu sak­la­nış­tan, bir­lik­te­lik­ten ha­ber­dar ol­duk­la­rı halde kimse ele ver­mez ,ihbar etmez bi­zim­ki­le­ri...
Kö­ke­nin­de sa­mi­mi­yet, dü­rüst­lük, erdem olan aşk­la­ra gizli bir güç her zaman şem­si­ye tut­muş, gö­rün­mez bir el her zaman yar­dım etmiş, sahip çık­mış­tır D a t ç a mızda...
Düş­man­lar bile saygı duy­muş­tur böyle aşk­la­ra..
Üç-Beş gün sonra ,tüm Dat­ça­lı­la­rın sevip say­dı­ğı rah­met­li Fevzi (Uzun) ho­ca­mız ara bul­mak için bir tekne ile çı­ka­ge­lir adaya...
--Ha­di ba­ka­lım, to­par­la­nın. ?Datça'ya dö­nü­yo­ruz.. Nikah me­mu­ru sizi bek­li­yor. Ama gelin tek­ne­si önden gi­decek...
Vel­ha­sıl ..
Onlar ermiş mu­ra­dı­na biz çı­ka­lım ke­re­ve­ti­ne..
Ada­mız hak­kın­da an­la­tı­la­cak ,ki­tap­lar­dan ak­ta­rı­la­cak daha çok çok şe­yi­miz var..
Biraz sab­re­din hele..(sü­recek)


Okunma Sayısı: 92

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.