Muğla
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

SANKİ UM­RUM­DA !!!!

20 Ağustos 2020, Perşembe 16:34

İlçe­miz­de ,ikin­ci ba­ha­rı­nı veya yılın be­lir­li gün­le­ri­ni ge­çir­mek için ,gelen va­tan­daş­la­rı­mız ile bazı ko­nu­lar­da , aynı fikri ta­şı­ma­dı­ğı­mın far­kın­da­yım. As­lı­na ba­kar­sa­nız ,yıl­lar­dır yazıp söy­le­di­ğim gibi, artık pek de umur­sa­mı­yo­rum.
Öz­gür­lük, sı­nır­sız bir ölçü de­ğil­dir. Do­ğa­nın­da biz­le­re koy­du­ğu bazı sı­nır­la­rın ol­du­ğu mu­hak­kak. ​Hiçbi­ri­mi­zin bu ül­ke­de ve do­la­yı­sı ile Dat­ça'­mız­da sı­nır­sız bir yaşam öz­gür­lü­ğü ola­maz, ol­ma­ma­lı da.​Yapılaş­ma­mız­la, ya­rat­tı­ğı­mız çevre kir­li­li­ği ve kat­li­amı ile, or­ta­ya koy­du­ğu­muz şey­ler or­ta­da.​Hiçbi­rin­den şi­ka­yet et­me­ye­lim, hepsi biz­le­rin eseri.​Ego­mu­zu tat­min için ,yap­tı­ğı­mız ve satın al­dı­ğı­mız beton di­kit­ler­le neyi ka­nıt­la­ma­ya ça­lı­şı­yo­ruz. Çir­kin­leş­tir­di­ğimiz, MARİNALAR ve Büyük Klo­zet, şehir Mer­ke­zin­de aç­tı­ğı­mız TAŞ OCAĞI ile kar­nı­nı deş­ti­ğimiz ılıca Ya­ma­cı­nın çir­kin­li­ği ,BİR TOPAN ADA nın es­te­tik gö­rü­nü­mü­nü geri ge­ti­re­bi­lecek mi.? Bir mi­ma­ri ucube olan Anfi Ti­yat­ro da bun­la­ra ilave.​Diğer sivil ya­pı­la­rın ise gü­zel­lik es­te­ti­ği or­ta­da. De­mek­ ki RANT pay­la­şı­mı; TOPAN ADA­NIN or­ta­dan kalk­ma­sı­nın önün­de. Diğer gün­cel ŞOV ların önüne ge­çe­me­miş. Evcil hay­van­la­ra gös­ter­di­ği­miz has­sa­si­yet, du­yar­lı­lık Topan Ada ve Arıt­ma Te­si­si için­de gös­te­ril­me­si ge­rek­mez miydi?. Eğri otu­rup /doğru ko­nu­şa­lım.
Ana­yol ke­na­rın­da veya ya­kı­nın­da ,meyve ağacı bu­lu­nan tar­la­nız varsa, (Badem/Zey­tin/İncir VB) ge­çi­ci veya sü­re­li ola­rak bu­ra­da ya­şa­ma­ya ka­rar­lı olan­la­rı­mı­zın ba­zı­la­rı , artık yeni or­ta­ğı­nız gibi. Ailecek bir­kaç araba ile el­le­rin­de po­şet­ler­le ra­hat­ça ,al­dı­rış et­me­den meyve ve seb­ze­le­ri top­la­dık­la­rı­nı gö­rür­se­niz ,hiç ya­dır­ga­ma­yı­nız. Efen­dim göz hak­kıy­mış. Ne olmuş yani, gibi sa­vun­ma.​Haram olan bir şeye el uzat­ma­nın ,al­ma­nın adı­nın HIR­SIZ­LIK ol­du­ğu­nu nasıl ha­tır­lat­ma­lı acaba.? Bir Zey­tin , Badem ve İncir ağa­cı­nın nasıl ye­tiş­ti­ril­di­ği­ni kaç yılda meyve ver­di­ği­ni bi­lir­ler­ mi.
Utan­ma /ayıp­lan­ma kay­gı­sı ol­ma­yın­ca ,yani AR da­ma­rı çat­la­mış sa, ya­pa­cak bir­ şey kal­mı­yor.
Bu ko­nu­da KÖY/Ma­hal­le Muh­tar­la­rı­mı­zın ön­cü­lü­ğün­de il­gi­li Makam ve tem­sil­ci­le­ri­nin de uya­rıl­ma­sın­da yarar olur uma­rım. İNŞAL­LAH...
Genç­le­ri­miz Mo­to­sik­let kul­la­nı­mın­da ol­duk­ça du­yar­sız. Her gün ol­mu­yor ­ki, bir tra­fik ka­za­sı duy­ma­ya­lım. Bu du­rum­da he­pi­miz üzü­lü­yo­ruz. Eh­li­yet­siz kul­la­nım bir yana ya­rat­tık­la­rı gü­rül­tü işin ca­ba­sı. Aile­le­rin ve bil­has­sa İLÇE EMNİYET MÜ­DÜR­LÜ­ĞÜ­MÜ­ZÜN biraz daha du­yar­lı­lık gös­ter­me­si­ni arzu ede­riz.
Datça da ya­şa­yıp da, il­çe­me umur­sa­ma­mak müm­kün mü ?
SAĞ­LI­CAK­LA...


Okunma Sayısı: 1525

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.