Muğla
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

SORUN SORUN MUDUR ?

19 Şubat 2024, Pazartesi 18:45

Ül­ke­mi­zin yakın ta­ri­hin­de­ki en renk­li po­li­tik ki­şi­le­rin­den biri olan rah­met­li olmuş, o renk­li ki­şi­nin (is­mi­ni siz­ler tah­min ede­bi­lir­si­niz) o ünlü sözü, son gün­ler­de di­lim­den düş­mü­yor.

"ME­SE­LEYİ ME­SE­LE OLA­RAK KABUL ET­MEZ­SENİZ, OR­TA­DA ME­SE­LE KAL­MAZ.."

Evet el­bet­te, il­çe­mi­zin ya­şa­mak­ta ol­du­ğu, ya­şa­ya­bi­le­ce­ği so­run­la­rı sorun ola­rak kabul edip, çözüm ara­ma­nın ge­rek­li­li­ği­ni kabul etmek, me­se­le­le­rin çö­zü­mü nün baş­lan­gı­cı­dır.

Ör­ne­ğin;
İmar - is­kan il­çe­miz­de her­ke­sin kabul et­ti­ği bir sorun ise, bunun te­da­vi yön­te­mi­nin teş­his­ten sonra işe baş­lan­ma­sı, bunun ehil ki­şi­ler­ce ile­ri­ye dönük ola­rak günü kur­tar­mak gibi yön­tem­ler­le değil, ka­lı­cı plan­lan­ma­sı, bu ya­pı­lır­ken­ de, doğa ve in­san­la ba­rı­şık dü­şü­nül­me­si şart el­bet­te.
Bunu ya­par­ken­ de, ya­sa­ya uy­du­ru­la­rak çevre/doğa ah­la­kı­nın kat­le­dil­me­si kabul et­me­di­ğim bir an­la­yış­tır.
İlçe­miz­de hatta ül­ke­miz­de, konut ya­pı­mı in­sa­ni bir ih­ti­yaç el­bet­te.
Ancak, kamu /özel kesim ola­rak her­ke­sin her yere, kendi dü­şün­ce­si­ne göre, ter­cih/uy­gu­la­ma yap­ma­sı­nın da bir man­tı­ğı yok. Dev­let ak­lı­nın gö­z ar­dı edi­le­rek, her is­te­nen yere fiili bir yer­le­şim tesis etmek, son­ra­da ka­mu­dan ,alt/üst yapı bek­le­mek gibi bek­len­ti­ye, ka­mu­nun imar affı gibi, ab­sürt bir kılıf uy­dur­ma­ya bir türlü akıl er­di­re­mi­yo­rum. Evet kabul ede­lim, HEPİMİZ SUÇ­LU­YUZ..

Önü­müz­de­ki gün­ler­de ya­rı­ma­da­nın en büyük so­run­la­rın­da bel­ki ­de en ön­ce­lik­li so­ru­nu ,SU...Ül­ke­miz su zen­gi­ni değil. Ya­rı­ma­da­nın ye­ral­tı su­la­rı­nın hoy­rat­ça dö­nü­şü­me tabi tut­ma­dan de­ni­ze pom­pa­la­ma­nın so­nuç­la­rı önü­mü­ze gel­di­ğin­de ba­şı­mı­zı du­var­la­ra vu­ra­ca­ğız. Bunu ben değil bilim adam­la­rı söy­lü­yor. Ta­rım­sal su­la­ma ise ba­şı­bo­zuk bir düzen. İlçe kır­sa­lı için bir plan­la­ma var mıdır bil­mem.

Ya­rı­ma­da­nın kuzey/ güney cep­he­le­ri­ne ya­pı­lan Ma­ri­na­lar, konum ve çevre et­ki­le­ri ,sorun ya­ra­tıp ya­rat­ma­ya­ca­ğı dü­şü­nül­dü müydü acaba.?

Unut­ma­ya­lım teş­his ko­nul­ma­dan te­da­vi ya­pıl­maz..

Ben­den söy­le­me­si...Sağ­lı­cak­la....
 


Okunma Sayısı: 192

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.