Muğla
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

, ŞUN­DAN BUN­DAN,,

17 Kasım 2020, Salı 11:14

Konu / de­di­ko­du ya­rat­mak­ta üs­tü­mü­ze yok­tur.​Bazı olay­la­rı bil­has­sa po­li­tik alan­da, kö­pürt­me­yi çok se­ve­riz.​Bir ar­ka­da­şım söy­le­miş­ti: POLİTİKA :HİTAP ETTİĞİN KİTLEYİ KAN­DI­RIR­KEN KENDİNİ AL­KIŞ­LAT­MA sa­na­tı diye. Öyle ol­mu­yor mu ..?
Yan­lış ha­tır­la­mı­yor­sam , son iki yıl­dır BADEM ÇİÇEĞİ FESTİVALİ diye bir et­kin­lik ya­pı­yo­ruz. Badem ko­nu­su güzel de, ba­de­min çiçek ver­me­di­ği ve Çağ­la­sı­nın çık­ma­dı­ğı bir za­man­da bu et­kin­li­ğin ya­pıl­ma­sı­na pek anlam ve­re­mi­yo­rum. ​Bu ne­den­le ,bir süre önce bir ya­zım­da, bir ürünü ta­nıt­mak ve önem­set­mek için ,hasat baş­lan­gı­cı­nın bir fes­ti­val şek­lin­de gün­de­me alın­ma­sı­nı öner­miş­tim. Bu ko­nu­da İzmir ili­mi­zin bazı il­çe­le­rin­de,(yan­lış ha­tır­la­mı­yor­sam) Zey­tin ha­sa­dı bir fes­ti­val et­kin­li­ği ile baş­lar. Datça'da BADEM bir marka ürün ola­rak anı­lıp ve kabul edil­di­ği­ne göre, bu ürü­nün bi­rin­ci aşa­ma­sı olan ÇAĞLA ha­sa­dı , neden bir fes­ti­val et­kin­li­ği ile baş­la­ma­sın.?
Bir süre önce ,cı­lız­da olsa ZEYTİN ha­sa­dı baş­la­dı. Yağ­mu­run ge­cik­me­si bu ürün için iyi ol­ma­sa ­da, in­şal­lah mal sa­hip­le­ri ku­man­ya­la­rı­nı ko­yar­lar.​Gerçi bu sal­gın/Pan­de­mi dö­ne­min­de bir et­kin­lik yap­mak zor.​Ancak hasat ve ilk Zey­tin­ya­ğı sem­bo­lik­te olsa üre­ti­le­rek ,gün­de­me alın­ma­sı­nın ne za­ra­rı ola­bi­lir­di.?

Tek­rar et­mek­ten bık­ma­ya­ca­ğım. Kargı de­re­si mev­kii ,çöp ve in­şa­at atık­la­rı­nın acı­ma­sız­ca sav­rul­du­ğu/terk edil­di­ği bir alan oldu.​Sayın il­gi­li­ler :yol­la­rı­nı birde bu­ra­dan ge­çi­ri­ver­se­ler, ZAH­MET OL­MAZ­SA. !!!

Sa­na­yi si­te­si­nin bu­lun­du­ğu ala­nın çev­re­si­nin pej­mür­de­li­ği ,TÜM İHTİŞAMI İLE AYAK­TA.. Bu­ra­da fa­ali­yet gös­te­ren iş­yer­le­ri­nin, hiç mi suçu yok.​Konutla­rın çatı yük­sek­li­ği , bahçe du­va­rı hatta per­go­le­le­ri hemen göze batı ve­ri­yor, ne­den­se. !!
Başta bil­has­sa Ka­ra­köy, Hı­zır­şah ma­hal­le­le­ri­miz olmak üzere ,BETÇE yö­re­miz­de­ki imar dışı ya­pı­laş­ma­nın bir sorun ola­ca­ğı­nı ,bu kö­şe­den de­fa­lar­ca yaz­dık. Adama so­rar­lar ,bu ya­pı­lar yük­se­lir­ken ne­re­ler­dey­di­niz, diye.?
Bu ku­rak­lık böyle devam eder­se, önü­müz­de­ki gün­ler­de SU en büyük so­ru­nu­muz ola­cak. Yal­nız kul­lan­ma suyu değil, doğa ör­tü­sü­nün su­yu­nu ­da çal­mak­ta ol­du­ğu­mu­zun ,far­kın­da mı­sı­nız..? MUSKİ nin ümit et­ti­ği­miz ça­ba­la­rı in­şal­lah ger­çek­le­şir.
Parke iş­le­mi ta­mam­la­na­rak, bil­has­sa Mer­kez ma­hal­le­miz­de tek yön ,tra­fi­ğe açı­lan yol­lar­da ,kim­se­nin ku­ral­la­ra uy­ma­dı­ğı gö­rü­lü­yor. Önü­müz­de­ki gün­ler­de ,bir tra­fik ka­za­sı ge­li­yo­rum diyor.

Ola­nak­la­rın kı­sıt­lı ol­du­ğu­nun far­kın­da­yız. Ancak il­gi­li­le­ri­mi­zin bi­raz­cık öz­ve­ri ve far­kın­da­lı­lık ya­rat­ma gay­ret­le­ri ri­ca­mız­dır.
SAĞ­LI­CAK­LA....


Okunma Sayısı: 2281

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.