Muğla
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

ŞUN­DAN/ BUN­DAN/ ONDAN,,,

31 Mart 2022, Perşembe 16:46

Dost acı söy­ler der­ler. Gö­re­bil­dik­le­ri­mi ak­lı­mın yet­ti­ğin­ce yo­rum­la­ma­ya ça­lı­şı­yo­rum. Kim­se­le­ri suç­la­ma­dan .kı­sa­ca: dün­ya­mı­za, ül­ke­mi­ze ve el­bet­te İlçe­me- Datça Mıza ACI YORUM:
Kendi üret­ti­ği­miz tek­no­lo­ji­nin so­nu­cu ola­rak dün­ya­mız ısı­nı­yor/ku­rak­la­şı­yor.
Bunun so­nu­cu ola­rak, önü­müz­de­ki yıl­lar­da ül­ke­miz­de ve İlçe­miz­de de bir SU kıt­lı­ğı ,do­la­yı­sı ile gıda ürün­le­ri üre­ti­min­de çan­lar tüm in­san­lar için çal­mak­ta. Tarım ön­ce­li­ği­miz ye­ri­ne ,BETON ön­ce­li­ği­mi­zin so­nuç­la­rı­nı gör­me­mek için göz­le­ri­mi­zi kör gibi yu­mu­yo­ruz.​Bu beton sev­da­sı ne­re­le­re kadar va­ra­cak. ​Yakın yıl­la­ra kadar dün­ya­mız­da gıda ko­nu­sun­da kendi ken­di­ne yeten üç/beş ül­ke­den biri iken, ithal et­me­di­ği­miz kaç kalem tarım ürünü kaldı. So­nun­da bit­ki­sel yağda bile ,ge­mi­le­ri göz­ler olduk.
Dat­ça'­mız­da bile, il­çe­mi­ze diğer il­ler­den/il­çe­ler­den tarım ürün­le­ri gel­me­se, pa­zar­dan satın ala­bi­le­ce­ği­miz yerel ,sebze ve meyve yok. İki yıl­dır, zey­tin ve ba­dem­de olan verim dü­şük­lü­ğü or­ta­day­ken, tarım alan­la­rı­mı­zı be­ton­laş­tır­ma çıl­gın­lı­ğı­mı­za ne zaman dur di­ye­ce­ğiz. Diğer bir hu­sus ­da, bil­has­sa sebze üre­ti­mi­nin ya­pıl­dı­ğı alan­la­rın mül­ki­ye­ti el de­ğiş­tir­mek­te. FAR­KIN­DA MI­SI­NIZ...
Yaş­la­nan tarım nü­fu­su ya­nın­da ,tarım ürün gir­di­le­ri­nin fi­yat­la­rı­nın uç­tu­ğu şu gün­ler­de ,bir demet may­da­no­zun 5 TL ye çık­ma­sı­na şaş­ma­ya­lım.
Geçen haf­ta­lar­da : KA­RA­KÖY sem­ti­miz­den BETÇE yö­re­mi­ze bo­ru­lar­la su gö­tür­me tesis iş­le­mi ,hızla yü­rü­tül­mek­te. Dat­ça'­mı­zın bü­tün­lü­ğü için ­de, el­bet­te her yer­le­şim ye­ri­nin su ih­ti­ya­cı kar­şı­lan­ma­lı. Ancak işin mali yönü bir yana, çev­re­ye /su hav­za­sı­na ve­ri­le­bi­lecek olum­suz­lar dü­şü­nül­dü ­mü .Ola­bi­lecek ,ön­gö­rü­le­me­yen du­rum­lar kar­şı­sın­da, ted­bir­ler var­mı­dır? Bence tek su hav­za­sı­na ba­ğım­lı ol­ma­nın ,sı­kın­tı­la­rı ola­bi­lir.
Yı­kı­lıp ye­ni­si ya­pı­la­ma­yan kamu bi­na­la­rı­nın ye­ri­ne ,ye­ni­le­ri­nin pro­je­len­diril­di­ği du­yu­mu bana,ne­re­de yan­lış yap­tık so­ru­su­nu sor­mak ak­lı­ma ge­ti­ri­yor. BU YAN­LI­ŞI KİM YAPTI....???

Yazıp söy­le­necek çok şey varda, hangi ma­ka­ma ses­len­sem acaba..?
SAĞ­LI­CAK­LA


Okunma Sayısı: 4531

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.