Muğla
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

ŞUN­DAN BUN­DAN ONDAN

05 Haziran 2023, Pazartesi 15:54

Di­ji­tal dün­ya­nın ha­ya­tı­mı­za gir­me­sin­den do­la­yı, dün­ya­mız çok kü­çül­dü. Ül­ke­mi­zi bı­ra­kı­nız dün­ya­nın öbür ucun­da ya­şa­nan bir olay­dan, canlı veya çok kısa za­man­da ha­ber­dar ola­bi­li­yo­ruz. Buna ça­ğı­mız­da, Bilgi/ile­ti­şim dö­ne­mi de­ni­yor­muş. Bil­gi­ye ulaş­ma­da bi­raz­da be­ce­ri­niz varsa, sor­ma­yın git­sin. Yal­nız bu alanı geyik mu­hab­be­ti veya bir­bi­ri­mi­zi /bi­ri­le­ri­ni kan­dır­mak için kul­la­nır­sak, vay bizim boşa geçen za­ma­nı­mı­za. Yal­nız ava gi­de­nin bazen , av­lan­dı­ğı da gö­rü­lür.
Bil­has­sa akıl­lı te­le­fon denen dü­ze­nin esiri/ tut­ku­nu apay­rı bir has­ta­lık. Öyle bir tü­ke­tim top­lu­mu olduk ki, as­ga­ri üc­ret­le aylık alan bi­ri­le­ri­nin, bir iki aylık ma­aşı­nı bir te­le­fo­na ya­tı­ran­la­ra ne de­me­li. Bun­lar za­ma­nı­mı­zın ka­pi­tal yön­len­di­ri­ci­le­ri­nin/yö­ne­ten­le­rin bir tu­za­ğı de­ğil ­mi. Bun­lar DERİN MEV­ZU­UU...
Ge­le­lim Dat­ça­mı­za;
Beton aş­kı­nın ya­rat­tı­ğı çıl­gın­lık fur­ya­sı­na he­pi­miz ka­pıl­dık gi­di­yo­ruz. Tarım ve gıda üre­ti­mi­nin öne alın­dı­ğı bir kamu an­la­yı­şı, ül­ke­mi­ze ne zaman ege­men ola­cak acaba. Sanki dün­ya­mız yal­nız biz­ler için ya­ra­tıl­mış. Sahi, arı­nın do­ğa­dan yok ol­ma­sı ha­lin­de, he­pi­mi­zin aç­lık­tan sü­rü­ne­ce­ği­mi­zi hiç dü­şün­dü­nüz mü ?.
Bu yıl Dat­ça­mı­zın iki temel ürünü olan BADEM ve ZEYTİN den fa­ki­riz. Bu ko­nu­da gö­rev­li kamu kurum ve yet­ki­li­le­ri­nin sus­kun­lu­ğu­na bir anlam ve­re­mi­yo­rum ..?Zaten çok az sı­nır­lı kal­mış küçük alan­la­rı­na yaban do­muz­la­rı­nın ver­di­ği zarar içler acısı. Doğal ya­şa­ma say­gı­ya evet de, ge­çi­mi­ni tarım iş­çi­li­ği­ne da­ya­mış olan­la­rı­mı­zın gü­na­hı ne..?

Has­ta­ne kav­şa­ğın­da/ Has­ta­ne yö­nün­de­ki is­ti­nat du­va­rı ol­ma­yan ya­maç­tan aka­cak/aka­bi­lecek bir he­ye­lan in­şal­lah bir can kay­bı­na neden olmaz.

Hı­zır­şah ma­hal­le­miz­de bu­lu­nan iki mer­mer LAHİT kırık ha­liy­le bir çeş­me­nin ya­la­ğı ola­rak hiz­met ve­ri­yorsa da, di­ğe­ri eski ça­ma­şır­ha­ne­de ÇÖP bi­do­nu olma yo­lun­da. Hal­bu­ki il­ko­kul bah­çe­sin­de bu­lu­nan üzüm ezme tek­ne­le­riy­le Kül­tür Mer­ke­zi bah­çe­sin­de ser­gi­len­me­sin­de ne engel var. Yal­nız­ca bi­ri­le­ri­nin so­rum­lu­lu­ğu yük­len­me­si ve mev­zu­at en­ge­li­nin kalk­ma­sı. Eski Datça Ma­hal­le­miz­de­ki PAPAZ BAH­ÇESİNDE su çı­kar­ma­da kul­la­nı­lan dolap ku­yu­su­nun pik demir tam­bur ve apa­rat­la­rı sö­kü­lüp hur­da­cı­nın yo­lu­nu tut­ma­dıy­sa..
İskele Ma­hal­le­miz­de­ki Ka­vak ­ya­nı mev­ki­in­de bu­lu­nan Çoban Çeş­me­si/ çev­re­si ,asır­lık Çınar Ağacı ile tam bir mola yeri. Eski ha­pis­ha­ne res­to­re edi­lir­ken, ?pay ka­pa­ma­mış bir mekan. Kul­la­nı­cı­la­rın şef­ka­ti­ne de MUH­TAÇ......

Son haf­ta­da mü­şer­ref ol­du­ğu­muz yağ­mur in­şal­lah devam eder. Yet­me­se ­de bil­has­sa ağaç­la­ra ya­rar­lı ol­muş­tur.
Gö­rüş­mek üzere... Sağ­lı­cak­la...


Okunma Sayısı: 505

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.