Muğla
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

ŞUN­DAN BUN­DAN ONDAN

06 Temmuz 2023, Perşembe 17:57

Son gün­ler­de yaz­ma­yı hiç canım çek­mi­yor. Bir­ şey­ler yaz­mak gibi bir tut­ku­nun esiri de­ği­lim. Top­lu­mu - ken­di­mi il­gi­len­di­re­bi­len, top­lum­sal ve sos­yal ilgi alana ko­nu­lar bende bir şey­ler çağ­rış­tı­rı­yor­sa, ya­za­bil­me­yi ter­cih edi­yo­rum.

Son üç ay için­de iki si­ya­sal seçim ve de­va­mın­da KUR­BAN BAY­RA­MI , top­lu­mu­mu­zu il­gi­len­di­ren ko­nu­lar oldu.
So­nuç­la­rı fark­lı yo­rum­la­nan se­çim­le­rin so­nuç­la­rı hak­kın­da yorum ya­pa­cak de­ği­lim. Bu top­lu­mun ter­ci­hi­dir. O kadar. Ve­ri­len ka­ra­ra ve so­nu­cu­na saygı duy­mak he­pi­mi­zin gö­re­vi. Neyse bun­lar derin ko­nu­lar....

Biz ge­le­lim il­çe­mi­ze / Dat­ça­mı­za.
Uzun suren Kur­ban Bay­ra­mı se­be­bi ile epey ko­nu­ğu­muz oldu. Eko­no­mik sı­kın­tı­lar­la bo­ğu­şan top­lu­mu­mu­zun es­na­fı, um­du­ğu­nu bul­muş­tur in­şal­lah. Ko­nak­la­ma hiz­me­ti veren iş­let­me­ler, epey do­lu­luk ya­şa­dı gibi. De­va­mı­nın tüm yaz se­zo­nu­nu kap­sa­ma­sı­nı ümit ede­rim. Hiz­met ve­ren­ler­le alan­lar ara­sın­da bir den­ge­nin de oluş­ma­sı, el­bet­te bek­le­nir.

Koru/ Men­del­le mev­ki­in­de vuku bulan yan­gı­nın, ya­yıl­ma­dan sön­dü­rü­le­bil­miş ol­ma­sı her­ke­si se­vin­dir­di. Emeği geçen tüm gö­rev­li­le­ri kut­la­mak ge­rek­li. Biz in­san­la­rın du­yar­sız­lı­ğı ve dik­kat­siz­li­ği af edi­le­bi­lecek bir konu değil. Bu ne­den­le ben; .il­çe­miz­de tüm do­ğa­ya zarar ver­me­ye devam eder­ken, bir de DAT­ÇA­MI­ZI YAK­MA­YIN di­yo­rum.

Yerel yö­ne­ti­mi­miz çöp top­la­ma­ya büyük çaba sarf eder­ken, bağ bahçe atık­la­rı­na ÇÖP/İŞE YA­RA­MAZ ATIK­LAR şek­lin­de ki bakış açı­sı­nı bir­ tür­lü de­ğiş­ti­re­me­dik. Bun­la­rın YEŞİL GÜBRE ola­rak (ÖĞÜ­TÜ­LE­REK) tek­rar ka­za­nıl­ma­sı­nı neden de­ne­mi­yo­ruz.?Bu ko­nu­da bil­has­sa yaz­lık­çı­la­rı­mı­zın (artık on­lar­da ka­lı­cı Dat­ça­lı ol­du­lar) neden bir örnek dav­ra­nış gös­ter­mez­ler,,,,?????

De­fa­lar­ca yaz­ma­ma rağ­men, Yat­la­rın bağ­lan­dı­ğı is­ke­le­de, hatta kum­luk mev­ki­in­de­ki iş­let­me­le­rin ge­niş­le­me­le­ri / ya­yıl­ma­la­rı ya­ya­la­ra yü­rü­yüş hakkı ta­nı­ma­ma­la­rı pek hoş ol­mu­yor.?Bu ko­nu­da bil­has­sa yerel yö­ne­ti­mi­mi­zin uya­rı­cı tavrı bek­le­nir.
Sevgi Yolu güzel bir gü­zer­gah. Ay­dın­lat­ma di­rek­le­rin­den kim­ler so­rum­luy­sa, biraz ih­mal­kar gi­bi­ler. Do­ğa­nın tah­ri­ba­tı ya­nın­da biz in­san­la­rın kırıp dök­me­si işin ca­ba­sı. Yan­ma­yan alçak ay­dın­lat­ma­nın, gö­nül­lü bir kişi veya sivil top­lum ku­ru­lu­şu ta­ra­fın­dan elden ge­çi­ril­me­sin­de bir engel mi var.?

Betçe yö­re­mi­ze Sa­na­yi ya­kın­la­rın­da acı­lan derin ku­yu­dan su basma çözüm ola­cak mı, gö­re­ce­ğiz.
Has­ta­ne kav­şa­ğın­da­ki ted­bir­siz­lik. Uma­rın bir top­rak kay­ma­sı ile so­nuç­lan­maz.

Re­şa­di­ye ma­hal­le­mi­zin DÖRT­YOL (Betçe/Ka­ra­köy) mev­ki­in­de­ki ko­nut­la­rın, ka­na­li­zas­yon gi­der­le­ri­nin ban­ka­ma­tik ar­ka­sın­da­ki ke­si­ği açık­ça bağ­lan­mış/ve­ril­miş ol­du­ğun­dan MUSKİ ve Yerel yö­ne­ti­mi­miz ha­ber­dar­dır uma­rım. Yaz mev­si­min­de olu­şan aroma ve SİNEK içler acısı. !!!!!!!!!!!!!!!!!! İLGİLERİNE/TAKDİRLERİNE/BİLGİLERİNE... De­mek­ten ken­di­mi ala­ma­dım.

Ay­rı­ca bu ma­hal­le­miz­de teh­li­ke ha­li­ne gel­miş ELEKTRİK KAB­LO­LA­RI­NIN BU­LUN­DU­ĞU DİREK­LER bi­ri­le­ri­nin dik­ka­ti­ni çek­me­miş ol­ma­lı...?ALO AYDEM...
Gö­re­bil­dik­le­ri­mi­zin ba­zı­la­rı.
Sağ­lı­cak­la......


Okunma Sayısı: 262

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.