Muğla
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

ŞUN­DAN BUN­DAN ONDAN

25 Aralık 2023, Pazartesi 17:57

 

Son gün­ler­de yağ­mur­la­rın en­ge­li ne­de­ni ile top­rak ve ağaç­lar­la haşır neşir ol­ma­ya ara ver­dim. Kı­sa­ca­sı do­ğa­ya tes­lim oldum.
Yağ­mur­la­rın ara ve­re­rek sin­di­re sin­di­re yağ­ma­sı çok iyide, in­şal­lah bu tempo bir iki ay daha sü­rer­se, bahar mev­si­mi­ni daha coş­ku­lu ve­rim­li ola­ca­ğı­nı ümit edi­yo­rum.

Yerel yö­ne­ti­me talip olan aday­la­rın yavaş yavaş mey­da­na çık­ma­sıy­l, Dat­ça­ya hiz­met etmek için söy­le­necek olan pı­rıl­tı­lı söz­le­ri duyar gi­bi­yim. ?Her­kes hiz­met için ta­li­bim di­yor­sa, so­rar­lar adama :bu­gü­ne kadar ne­re­ler­dey­di­niz diye….. Neyse,

De­fa­lar­ca bu kö­şe­den ve sözlü ola­rak gün­de­me ta­şı­dı­ğım ,Köy mi­ni­büs­le­ri­nin kal­kış du­ra­ğın­da­ki ta­mi­rat ta­di­lat iş­le­ri­nin baş­la­ma­sı, biraz geçte olsa, iyi. İnşal­lah yakın bir za­man­da ta­mam­la­nır.

Hı­zır­şah kül­tür evi gi­ri­şi­nin kar­şı­sı­na kon­muş olan sey­yar tu­va­le­tin ikiye çı­ka­rıl­ma­sı iyide, yer se­çi­mi ko­nu­sun­da başka yer se­çi­mi yok ol­ma­lı. Zaten araç par­kı­nın sorun ol­du­ğu bu me­kan­da,yol ke­na­rın­dan biraz daha ge­ri­ye kon­ma­sı, daha uygun ol­maz­mıy­dı.

Kül­tür evi bah­çe­si ve çev­re­si­nin, Ar­ke­olo­jik/Et­nog­ra­fik Müze alanı ola­rak dü­zen­len­me­si ile, bu­ra­sı­nın daha güzel bir ca­zi­be mer­ke­zi ola­bi­le­ce­ği ka­nı­sın­da­yım. Bu ko­nu­da sev­gi­li Dat­ça­lı Hem­şe­ri­le­ri­mi­zin katkı ve des­tek­le­ri, il­gi­li kamu gö­rev­li­le­ri­ni ha­re­ket­len­di­rir mi acaba.?

Ga­ze­te­miz ön­cü­lü­ğün­de bu hafta Cum­hu­ri­yet mey­da­nın­da ger­çek­leş­ti­ri­len DATÇA ŞAR­KI­LA­RI ETKİNLİĞİ güzel oldu. ?Emeği geçen her­ke­se te­şek­kür­ler. Söm­be­ki den gelen ses sa­nat­çı­sı Ni­ko­let­ta nın söy­le­di­ği şar­kı­lar il­giy­le iz­len­di. Yal­nız bu et­kin­lik­te ,yerel yö­ne­tim des­tek­le­ri ile il­çe­miz­de fa­ali­yet­le­ri bu­lu­nan müzik grup­la­rı­mı­zın ka­tı­lı­mı­nın ol­ma­sı daha iyi ol­maz­mıy­dı.? Madem ortak müzik ve şar­kı­la­rı­mız var, Dat­ça­mız­dan ve Söm­be­ki­den birer sa­nat­çı ile bu ör­nek­le­ne­bi­lir­di. Yi­ne­de Folk­lo­rik iki gru­bu­mu­zun dans­la­rı iyi oldu. Sev­gi­li dos­tu­muz Ar­ke­olog Okan ÖZALP in su­nu­mu ,et­kin­li­ğe renk kattı. Ken­di­si­ni teb­rik ede­rim. Acı tatlı hal­le­ri ile, Söm­be­ki ve Datça Mız in­san­la­rı­nın geç­miş­te, ortak ya­şa­mış­lık­la­rı olmuş ve ol­mak­ta. .

Benim şahsi öne­rim: bu et­kin­lik Dat­ca­mı­zın özel bir günü ile ör­tüş­tü­rül­me­si­dir. Bunun Dat­ça­mı­zın isim günü olan 04 Ara­lık (1933) da ola­bil­me­si­ne bir engel yok­tur uma­rım. Ne der­si­niz....???? SAĞ­LI­CAK­LA.....


Okunma Sayısı: 253

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.