Muğla
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

ŞUN­DAN BUN­DAN ONDAN

06 Mayıs 2024, Pazartesi 18:03


Bir ­kaç gün önce ger­çek­le­şen KENT KON­SEYİ diye isim­len­dir­di­ği­miz olu­şu­mun ,tem­sil­ci­le­ri­nin se­çil­di­ği top­lan­tı so­nuç­lan­dı. Yasal bir ze­mi­ni yok, yap­tı­rım ta­ma­men ki­şi­le­rin, ma­kam­la­rın in­si­ya­ti­fin­de şe­kil­le­necek olan bu olu­şu­mun, il­çe­mi­zin ya­ra­rı­na so­nuç­la­na­bi­lecek gi­ri­şim­ler­de bu­lun­ma­sı­nı te­men­ni ede­rim. Gö­nül­lü­lük esa­sı­na da­ya­nan ki­şi­le­rin, be­lir­li ka­nal­la­rın süz­ge­cin­den ge­çi­ri­le­rek tem­sil mec­li­si­ne alı­na­rak, kon­se­yin oluşt­urul­ma­sı / oluş­tu­rul­muş ol­ma­sı, ve­rim­li olur­ mu, bunu önü­müz­de­ki gün­ler­de gö­re­ce­ğiz.  Buna gü­düm­lü de­mok­ra­si de­me­ye dilim var­mı­yor ama, Hadi ha­yır­lı­sı.....

Geçen sefer kı­sa­ca bah­set­ti­ğim , Yo­uTu­be ka­na­lın­dan ya­yı­nı­nı sür­dür­me­ye ça­lı­şan genç gi­ri­şim­ci yerel tarih araş­tır­ma­cı­mız sev­gi­li dos­tu­muz Gök­çer Ka­ra­ağaç ın Dadya Mec­mu­ası - Su­al­tı Tv ya­yı­nı, kent bel­le­ği­nin olu­şu­mun­da, epey fay­da­lı ola­cak in­şal­lah. Ken­di­si­nin her ko­nu­da des­tek­len­me­si şart. Ken­ti­miz­de bu­lu­nan kamu /kişi ve si­vil­le­rin bilgi dö­kü­man­lar­la hatta mekan/tek­nik do­na­nım­la des­tek olun­ma­sı ha­lin­de daha güzel so­nuç­lar alı­na­bi­le­ce­ği mu­hak­kak.

Sev­gi­li dos­tu­muz, AV. Yusuf Ziya ÖZALP, bir Ev­li­ya Çe­le­bi/ hatta za­ma­nı­mı­zın He­ro­do­tu gibi, kök­le­ri­mi­zi ne­re­le­re kadar gö­tü­recek me­rak­la bek­li­yo­rum.?Antik dö­nem­de Pen­te­po­lis (Beş şehir bir­li­ği) mer­ke­zi ola­bil­miş olan Kni­dos şeh­ri­nin Karia böl­ge­miz ve 12 ada­lar­la çok fazla iliş­ki­si olmuş. Bil­has­sa en yakın yer­le­şim yeri olan Söm­be­ki - SYMİ adası ile pek çok ortak ya­şan­tı­mız olmuş ve ol­mak­ta­ da. Bu adada bu­lu­nan Os­man­lı dö­ne­mi­ne ait Kay­ma­kam­lık bi­na­sı hala ye­rin­de mi bil­mem. Ama Ka­nu­ni Sul­tan Sü­ley­man'ın fer­ma­nı tapu gibi or­ta­da. Gün­be­gün ge­liş­mek­te olan iliş­ki­le­ri­mi­zin dün ve bu­gü­nü ,ortak bir ça­lış­ma grubu ta­ra­fın­dan kayda alın­ma­sı ne güzel olur.?Bu ko­nu­da rah­met­li Nihat AK­KA­RA­CA ağa­be­yi­miz epey me­sa­fe al­mış­tı. Bu ko­nu­yu şimdi sev­gi­li dos­tu­muz Av. Y. ZİYA ÖZALP üst­len­di. Ken­di­si­nin des­tek­len­me­si şart. Ba­ka­lım bu ko­nu­da Kent Kon­se­yi­nin il­gi­si­ni çeker mi.?

İlçe­miz Datça olalı dok­san küsür yıl geç­miş. Kim­se­le­rin ak­lı­na ge­li­yor mu bil­mem.

Yerel seçim rüz­ga­rı esip ge­çe­li bir ay olu­ver­di. Tüm yerel hiz­met bi­rim­le­ri­nin bir­bir­le­ri ile ko­or­di­ne­li bi­çim­de hiz­met ya­rı­şı­na gir­me­le­ri, biz­le­rin­de eli­mi­zin gel­di­ği öl­çü­de bu ça­ba­la­ra des­tek ver­me­miz ŞART.


Okunma Sayısı: 115

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.