Muğla
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

ŞUN­DAN BUN­DAN ONDAN!!!

11 Ekim 2021, Pazartesi 17:36

Ana­do­lu­muz­da güzel bir söz var­dır:
EŞEĞİ SAL­DIM ÇA­YI­RA MEV­LAM ONU KA­YI­RA !!!!
Pek ço­ğu­nu­zun hemen ver­di­ği tep­ki­yi duyar gi­bi­yim. Ner­den çıktı bu laf diye.
Ül­ke­miz­de pek çok kamu ku­ru­lu­şu­nun yap­tı­ğı gibi, ya­pı­lan pek çok yapı, öy­le­si­ne yasak sav­mak ,bizde yap­tık an­la­yı­şı­nın bir ürünü ola­rak ger­çek­leş­ti­ri­lir. Hı­zır­şah Kül­tür Mer­ke­zi kar­şı­sın­da­ki alan AR­KE­OPARK ola­rak kul­la­nıl­mak üzere ,kaç defa ça­lı­sı çır­pı­sı top­la­nır, son­ra­da di­ğer­le­ri gibi, ka­de­ri­ne terk edi­lir.​Most­ra­lık ola­rak or­ta­sı­na konan MOBİL WC or­ta­da kalır. Üs­tü­ne üst­lük ya­pı­lır­ken bir gü­zel­de NUTUK atı­lır, ko­nu­nun/günün anlam ve öne­mi­ne bi­na­en.
Kum­luk mev­ki­ine BARIŞ adına küçük bir park ya­pa­rız, ba­kım­sız­lık­tan çalı çırpı ile kap­la­nır, yi­yecek atık am­ba­laj­la­rı­nın ,hatta boş bira şi­şe­le­ri­nin top­lan­ma alanı olur.
Güzel bir ORFOZ hey­ke­li ya­pa­rız, ser­gi­le­mek için onu genel WC nin önüne ko­ya­rız.
Esen adada bu­lu­nan eski Hü­kü­met ko­na­ğı­mız, mey­tal lam malı gibi çöp
top­la­ma de­po­su olur.
Çevre yolu üze­rin­de PA­NO­RA Res­to­ra­nın ar­ka­sın­da ka­za­nı­lan dolgu ala­nı­na ağaç di­ke­riz, su­suz­luk­tan hepsi kurur.
Hı­zır­şah da bu­lu­nan Pik­nik ala­nı­na sabit WC ya­pa­rız ,kul­la­nan­la­rın tı­ka­yıp ta­şır­dı­ğı mik­rop yu­va­sı­na dön­dü­rü­rüz.
Yılda bir gün AĞAÇ dik­mek için bay­ram yapar, sonra dik­ti­ği­miz fi­dan­lar do­ğa­nın in­sa­fı­na kalır.
Şimdi ise, son gün­ler­de özene be­ze­ne ,eski TU­TU­KEVİ Ha­pis­ha­ne ve çev­re­si­ni De­mok­ra­si mü­ze­si ola­rak dü­zen­li­yo­ruz. Pek işlek bir mekan
ol­ma­yan bu­ra­sı, içki se­ven­le­rin (bi­ra­cı­lar) ve Evcil hay­van­la­rı­mı­zın me­ka­nı olmaz in­şal­lah. Bu ve ben­ze­ri yer­ler, bil­fi­il kul­la­nıl­ma­dı­ğı zaman ,arzu et­me­di­ği­miz yer­le­re dö­nü­şe­bil­mek­te­dir. Son ola­rak gör­dü­ğüm Rah­met­li Dr.TUR­GUT ağa­be­yi­mi­zin hibe et­ti­ği Ka­ra­ke­sik mev­ki­in­de­ki yapı gibi.​Yol üze­rin­de ol­ma­sı­na rağ­men, yakın bir za­man­da bir suçun iş­len­di­ği yer ola­bi­lir.
Lüt­fen gös­ter­me­lik ey­lem­ler değil, ka­lı­cı ya­rar­lı ça­ba­la­rı­mız olsun. .
Sağ­lı­cak­la.


Okunma Sayısı: 2040

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.