Muğla
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

ŞUN­DAN BUN­DAN ONDAN

03 Aralık 2021, Cuma 12:45

Kış mev­si­mi­nin baş­la­ma­sı ile ,çok şükür do­ğa­mız ,do­la­yı­sı ile he­pi­miz suya ka­vuş­tuk. .Dat­ça­mız­da yedi aya varan su has­re­ti­miz bitti demek için çok erken. Çünkü, yağan yağ­mur çok ye­ter­siz. İnşal­lah de­va­mı gelir.

Bu kö­şe­den siz­ler­le olan soh­be­ti­me bir süre ara ver­dim. İlgili Makam ve ki­şi­le­re di­ye­rek yap­tı­ğım ser­ze­niş­ler, her­hal­de yine yer­le­ri­ne ulaş­ma­dı.
De­ğiş­me­yen ve de­ğiş­me­si için de bir ça­ba­nın be­lir­ti­le­ri­ni gö­re­me­di­ğim ak­sak­lık­la­rı tek­rar­la­ma­ya devam ede­lim..
Ana bul­var ve ma­hal­le­ler arası yol­la­rın şa­ram­polleri, biraz geç de olsa açıl­ma­ya baş­lan­dı. Ancak de­re­ler ne ola­cak.? Gargı de­re­si­nin hali pür melal.​Dere bo­yun­da (Ba­ba­ya­nı köp­rü­sünden iti­ba­ren) ko­nuş­lan­dı­rı­lan, çi­men­to si­lo­la­rı-be­ton sant­ral­le­ri- taş ocağı ,kum ve mıcır ocağı ile in­şa­at mal­ze­me­le­ri üre­ten fab­ri­ka /atöl­ye­le­rin atık­la­rı­nın atık­la­rı­nın dol­dur­du­ğu dere, kıs­men arada bir bo­şal­tıl­mış ol­sa ­da, yetersiz.​Kuvvetli bir ya­ğış­ta olu­şa­bi­lecek selin ya­ra­ta­bi­le­ce­ği teh­li­ke­yi gör­me­mek için kör olmak lazım.​Ayrıca bu va­di­den ha­va­ya ka­rı­şan atık­la­rın, rüz­gar­la ne­re­ye git­ti­ği­ni sor­gu­la­yan var mı.?
De­fa­lar­ca uyar­ma­ma rağ­men; Has­ta­ne kav­şa­ğın­da olu­şa­bi­lecek bir he­ye­la­na engel olmak için ,bir is­ti­nat du­va­rı veya perde beton yap­mak için, il­le­re bul­va­rın , moloz ve ya­maç­tan akıp ge­lecek top­rak­la ka­pan­ma­sı mı ge­rek­li.? Mer­kez ma­hal­le­miz­de dere ya­tak­la­rı­na ya­pıl­mak­ta olan ko­nut­la­rın du­ru­mu hak­kın­da bir­ şey söy­le­mi­yo­rum.
Yine ana bul­var ve sa­na­yi si­te­si çev­re­sin­de bu­lu­nan bil­has­sa mer­mer atöl­ye­le­ri­nin atık­la­rı­nın ,ya­rat­tı­ğı çevre kir­li­li­ği ,pek güzel man­za­ra değil.

İlçe­miz­de hiz­met ver­mek­te olan, kamu gö­rev­li­le­ri­nin ki­ra­lık ev bul­ma­la­rı ko­nu­sun­da­ki sı­kın­tı­la­rı ,bü­yük­çe bir sorun.​Son yıl­lar­da ev sa­hip­le­ri­nin, ko­nut­la­rı­nı apart otele dö­nüş­tür­me veya se­zon­luk ki­ra­ya verme ter­cih­le­ri, epey prob­lem olmuş gö­rü­lü­yor. İlçe­miz yer­le­şik nü­fu­su­nun son yıl­lar­da çok art­ma­sı ,ye­ter­li konut üre­til­me­me­si, imara açı­lan alan­lar­da ya­pıl­mış ve ya­pıl­mak­ta olan yan­lış ter­cih­ler, ko­nu­nun vahameti.​Bu ne­den­le, ka­mu­nun , ka­rar­lı akıl­cı bir ter­cih­le, tarım alan­la­rı dı­şın­da­ki ,yine ka­mu­ya ait ara­zi­le­rin ,rant ka­za­nı­mı gö­zet­me­den ,imara aça­rak konut ara­zi­si üret­me­si şart. Böyle gi­der­se, bazı kamu da­ire­le­rin­de memur bu­la­ma­ya­ca­ğız. !!!!!
El­bet­te yine il­çe­miz­de yük­sek öğ­re­nim­le­ri­ni ta­mam­la­yan öğ­ren­ci­le­ri­mi­zin YURT-ba­rın­ma ,bes­len­me ko­nu­su da göz ardı edil­me­me­li...
So­ru­yo­rum, çevre yolu üze­rin­de­ki Pa­no­ra­ma res­to­ran ar­ka­sı­na dik­ti­ği­miz Cum­hu­ri­yet Or­ma­nı diye isim­len­dir­di­ği­miz fi­dan­la­rın kaç ta­ne­si ha­yat­ta ka­la­bil­miş diye ba­ka­nı­nız var mı. .?
Ağaç­lan­dır­ma mev­si­mi gelip ka­pı­mı­zı çaldı. FİDAN­LA­RI­MIZ hazır mı?
Hadi bu yıl deniz ke­nar­la­rı­nı ILGIN ağacı ile do­na­ta­lım.
Şim­di­lik sağ­lı­cak­la..


Okunma Sayısı: 2653

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.