Muğla
17 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

ŞUN­DAN BUN­DAN ONDAN (Yaz­ma­sam, Söy­le­me­sem olmaz)

27 Eylül 2022, Salı 12:13

Bana göre uzun­ca bir sü­re­dir bu kö­şe­den siz­le­re ses­le­ne­mi­yo­rum. Her olay ve göz­le­me karşı; şim­di­lik kal­sın/dur­sun/daha sonra , il­çe­mi­zin ta­bi­ri ile :OLU GİDE gibi sa­vun­ma ma­ze­ret­le­ri­ne sı­ğın­ma­nın ge­re­ği de yok .Hele birde bana ne gibi ,so­rum­lu­luk­la­rı­mı­zı üze­ri­miz­den atma yön­te­mi, tüm top­lu­mu­zun üze­ri­ne atıl­mış ölü top­ra­ğı. Buna hiç­bi­ri­mi­zin hakkı yok. Bu ül­ke­de ve hele bu ya­rı­ma­da­mız üze­rin­de ya­şı­yor­sak, bazı şey­le­ri de­fa­lar­ca da olsa, yaz­mak / söy­le­mek ,kişi ve ku­rum­la­rı uyar­mak he­pi­mi­ze va­zi­fe ol­ma­lı. Bunu ya­par­ken de, yasa ve töre hatta inanç­la­ra say­gı­lı ol­ma­ya özen gös­ter­me­li­yiz. İşte bu ne­den­le ;şun­dan bun­dan di­ye­rek ,yaz­ma­sam söy­le­me­sem olmaz di­yo­rum.

İlçe­mi­zin günah ke­çi­si ku­rum­la­rı­nın ba­şın­da ,yerel yö­ne­ti­mi­miz yani Be­le­di­ye­miz gelir. Ak­lı­nı­za ne ge­lir­se gel­sin, ak­sa­yan kamu hiz­met­le­ri­nin ta­ma­mın­dan bu­ra­sı­nın so­rum­lu ol­du­ğu­nu dü­şü­nür ve söy­le­riz. Bu hiz­met bi­ri­mi­mi­zin :YETKİ, Do­na­nım (Per­so­nel/ekip­man vs.),so­rum­lu­luk­la­rı­nın neler ol­du­ğu­nu hiç dü­şün­dü­nüz mü.? İli­mi­zin BÜYÜK ŞEHİR sta­tü­sü­ne geç­me­siy­le, tüm ya­rı­ma­da­mız görev/ hiz­met ve so­rum­lu­luk ala­nı­na gir­miş­tir. Ka­yıt­lı nü­fu­sa göre alı­nan dev­let kat­kı­sı, fiili nü­fus­la öl­çül­dü­ğün­de, durum içler acı­sı­dır. Yeni büyük şehir sta­tü­sü­nün bazı ka­za­nım­la­rı olsa da, uy­gu­la­ma­da bazı sı­kın­tı­lar­da ya­rat­mış­tır. Yetki ve yetki pay­la­şı­mı, ye­rin­den yö­ne­tim­de ol­ma­lıy­dı. Neyse bun­lar, biz­le­ri aşan ko­nu­lar.!!!!
Bana göre:
Be­le­di­ye­mi­zin en çok eleş­ti­ri al­dı­ğı ko­nu­lar­dan biri, imar ve imar uy­gu­la­ma­la­rı .Bü­rok­ra­tik /yasal ku­ral­lar ne­de­ni ile uza­yıp giden iş­lem­ler, top­lum­da bık­kın­lık ya­rat­mak­ta, bu du­rum­da so­rum­lu ve uy­gu­la­yı­cı­la­rı da, çe­şit­li töh­met al­tı­na bı­ra­ka­bil­mek­te­dir. Bu ne­den­le yet­ki­li ve so­rum­lu­la­rın, zaman zaman, hatta sık sık uy­gu­la­yı­cı­la­rı hatta hal­kı­mı­zı bil­gi­len­dir­me­le­ri­nin, ya­rar­lı ola­ca­ğı dü­şün­ce­sin­de­yim. De­tay­lı uy­gu­la­ma­nın yet­ki­li­ler­ce ya­pıl­ma­sı kay­dıy­la, iş­le­min nasıl ol­du­ğu ve ol­ma­sı ge­rek­ti­ği açık­ça /şef­faf ola­rak an­la­tıl­ma­sın­da ,iş­le­rin yü­rü­tü­mün­de ya­rar­lı ola­ca­ğı mu­hak­kak­tır. Tüm bun­la­ra ilave ola­rak Dev­le­tin zaman zaman İMAR AFFI şek­lin­de­ki uy­gu­la­ma­sı­na söy­le­yecek söz bu­la­mı­yo­rum. Peki yasal bir bi­çim­de ku­ral­la­ra uya­rak iş ya­pan­la­rın ödül­len­di­ril­me­si neden ol­mu­yor.?
Önü­müz­de­ki yıl seçim ola­ca­ğı göz önüne alı­nır­sa, yine bir İMAR AFFI söy­len­ti­si , ku­lak­tan ku­la­ğa do­laş­mak­ta. Bu da ayrı bir konu.!!!

Bence Datça'mızın en büyük so­run­la­rı­nın ba­şın­da SU el­bet­te. Ka­ra­köy'den BETÇE ye su gö­tür­me işi benim ak­lı­ma pek uygun gel­me­se de, tesis ve iş­let­me ma­li­ye­ti ne ola­cak acaba.? Ay­rı­ca kul­la­nı­la­cak su re­zer­vi­nin (AKİFER) ek­sil­me­si­nin çev­re­sel et­ki­le­ri dü­şü­nül­dü mü acaba.? Kay­gı­lı­yım...!!!!

Diğer ko­nu­la­ra tek­rar dön­mek üzere ,sağ­lı­cak­la.


Okunma Sayısı: 1499

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.