Muğla
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

TARİH SOH­BET­LERİ -ATATÜRK'ÜN BÜYÜK AŞKI ; Dimitrina Kovacheva (3)

07 Şubat 2022, Pazartesi 17:09

“..Modern Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal kalbini Bulgaristan'da bıraktı." ( Bulgar Standart gazetesi)
Kahramanlar putlaştırıldığı zaman kırılırmış. Maalesef bir kesim Atatürk'ümüzü de putlaştırmış, bundan faydalanan bir başka kesim de Atatürk'ümüzü kırıp dökme aşamasındadır.. Böyle giderse "Vatan haini" ilan edilmesi yakındır..
Resmi tarih Atamızın özel yaşamı konusunda suskundur.. Tarihçilerimiz de sanki suç işliyorlarmış gibi Atamızın özel yaşamı, kadınlarla ilişkileri konusunda üstü örtülü laflar etmektedirler..
Neticede Atatürk'te bir insandır. Sağken bu tür ilişkilerini hiç saklamamış, kadınları yanından hiç eksik etmemiş, bu konuda kendisine yöneltilen eleştirilere özellikle küstahlık derecesinde karşılıklar vermiş.. Hadlerini bildirmiştir.
Çankaya akşamlarının müdavimlerinden Falih Rıfkı Atay ve en yakın arkadaşı Kılıç Ali, Atatürk'ün özel yaşamını tüm samimiyetleri ile kaleme almışlar , anlatmışlardır (1)
Şimdi Atamızın Sofya macerasını, Dimitrina ile dillere destan aşkını bir Bulgar yazarın ağzından dinlemeye devam edelim.
"...İktidarı zorbalıkla ele geçiren İttihat ve Terakki liderlerinden Enver Paşa ile Mustafa Kemal 'in yıldızı hiçbir zaman ve hiçbir şekilde barışmaz.
Enver paşa kendisine rakip olarak gördüğü Mustafa Kemal'i başkent İstanbul'dan uzaklaştırmak için Sofya Elçiliğine Askeri Ataşe olarak atar. Zamanı ve zemini çok iyi kullanmasını bilen Mustafa Kemal buna hiç itiraz etmez. Bavulunu alıp Sofya'ya gider.
Zaten Sofya Büyükelçisi A. Fethi Okyar en yakın arkadaşıdır.(sürecek)
(1) Kaynaklar :
1-Çankaya Akşamları- Falih Rıfkı Atay 
2-Atatürk'ün hususiyetleri-Kılıç Ali.


Okunma Sayısı: 1226

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.