Muğla
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

TEK­RAR TEBRİK VE TE­ŞEK­KÜR­LER

27 Ocak 2022, Perşembe 17:10

Ga­ze­te­miz im­ti­yaz sa­hi­bi / Be­le­di­ye­miz Mec­lis Üyesi Sayın Haluk LAÇİN ' in , Be­le­di­ye Mec­li­sin­de , Dat­ça­mı­zın ağaç­lan­dı­rıl­ma­sı ko­nu­sun­da­ki çı­kı­şın­dan ve dik du­ru­şun­dan do­la­yı teb­rik­le­ri­mi ve tak­dir­le­ri­mi geçen defa be­lirt­miş­tim.
Bu de­fa­da ; Kız­lan Ma­hal­le­miz­de bir İlko­kul in­şa­atı ko­nu­sun­da­ki gös­ter­di­ği ka­rar­lı­lı­ğı­nı ayak­ta al­kış­lı­yor ve bu top­ra­ğın in­sa­nı ola­rak ken­di­si­ni kut­lu­yo­rum. Baş­la­yıp bi­tir­di­ği diğer iş­le­ri gibi , yakın bir za­man­da ,ço­cuk­la­rı­mız/to­run­la­rı­mı­zın cıvıl cıvıl ses­le­ri­nin yük­se­le­ce­ği bir eği­tim ku­ru­mu­na ka­vu­şu­ruz., in­şal­lah...
Ana­do­lu­muzda bir dar­bı­me­sel var­dır. Biraz es­ki­de olsa ,benim için hep de­ğer­li­dir. Ka­zan­cı­nı­zı üçe ayı­rı­nız derler.​Bir par­ça­sı­nı TAŞ a, bir par­ça­sı­nı KUŞ 'a, bir par­ça­sı­nı da AŞI­NI­ZA denir.
Şöy­le­ ki : ka­zan­cı­nı­zın 1/3 ünü size ka­zanç sağ­la­yan yere - or­ta­ma, 1/3 ünü çev­re­ni­ze ,geri kalan 1/3 ü ise aşı­nı­za yani ken­di­mi­ze har­ca­ma­mız öğüt­le­nir.
Bu kö­şem­den yıl­lar­dır yazıp dur­du­ğum gibi, Dat­ça­mız­da belli ka­za­nım­la­ra ka­vuş­muş bu­lu­nan iş adam­la­rı­mız­dan bu ÜÇ düs­tur u ken­di­le­ri­ne hep öner­dim. Ar­ka­nız­da sizin hep şük­ran­la ha­tır­la­ya­ca­ğı­nız bir eser bı­ra­kı­nız di­ye­rek. Evet siz­ler, be­lir­li bir hayat stan­dar­dı ya­ka­la­mış­sa­nız, bu Dat­ça­'da bu­lun­ma­nız ne­de­niy­le­dir. Bu ne­den­le, il­çe­mi­ze olan bor­cu­nu­zu ne zaman öde­ye­cek­si­niz. Siz­le­re ya­kış­tı­rı­lan gös­te­riş­li bir me­za­rı­nı­zı, be­lir­li dini gün­le­ri­miz dı­şın­da zi­ya­ret eden de ,bir süre sonra ol­ma­ya­cak­tır, unut­ma­yı­nız.
Datçalı ol­ma­sa­ da yap­tır­dı­ğı Eği­tim Ku­rum­la­rı ile il­çe­miz­de iz bı­rak­mış olan bir KAZIM YIL­MAZ da bu dün­ya­dan göçüp gitti. İsmi bu okul­lar­da ha­len­de ya­şa­mak­ta. Bu ker­va­na son yılda KA­BAK­LARLI da ka­tıl­dı. Gö­rü­yo­rum ­ki Sayın Haluk LAÇİN, eği­ti­me ver­di­ği des­tek ne­de­ni ilede, DAT­ÇA­MIZ­DA ka­lı­cı bir isim ola­rak ya­şa­mak is­ti­yor. Bu ne güzel bir duygu. Bu arada İskele Ma­hal­le­mi­ze ka­zan­dır­dı­ğı mo­dern Camii ne­de­niy­le­ de Sayın Mu­am­mer Ge­re­me­li ağa­be­yi­mi­zi unut­ma­ya­lım.Ben bugün siz­ler­le başka bir ko­nu­yu pay­laş­mak is­ti­yo­rum. Esnaf ve Sa­nat­kar­lar Odası Baş­kan­lı­ğı­na tek­rar se­çi­len Sayın Cemal Bey i kut­la­mak isterim.​Temsil et­ti­ği kit­le­nin Dat­ça­mı­za daha güzel /olum­lu hiz­met ver­me­si­ni te­men­ni edi­yo­rum. Başta ken­di­le­ri ve Yö­ne­tim kad­ro­su olmak üzere, Oda­la­rı­na ka­yıt­lı tüm üye­le­ri­nin , Dat­ça­mı­zın sos­yal ve eko­no­mik ha­ya­tın­da ,etkin, yol gös­te­ri­ci ve önden yü­rü­yen­ler ol­ma­la­rı­nı bek­li­yo­rum. Oda­nın yal­nız­ca üye­le­ri­nin ka­yıt­la­rı­nın tu­tul­du­ğu bir büro ha­va­sın­dan kur­tul­ma­lı­dır.
Bun­lar­dan bi­ri­de:
İlçe­mi­zin artan nü­fu­su ol­duk­ça yaşlı. Gelip il­çe­mi­ze yer­le­şen­ler­de yaşlı va­tan­daş­la­rı­mız. Bu arada Dat­ça­mız' ­da yal­nız ya­şa­yan yaş­lı­la­rı­mı­zın sa­yı­sı ol­duk­ça fazla.​Bu va­tan­daş­la­rı­mı­zın, tek ba­şı­na ken­di­le­ri­ne yet­me­le­ri ­de so­run­lu/ sı­kın­tı­lı. Bu ne­den­le diğer il­çe­le­ri­miz­de de ol­du­ğu gibi, aci­len (bana göre) bir HUZUR EVİ ne ih­ti­yaç var di­yo­rum. Ka­mu­nun ta­sar­ru­fun­da olan veya kamu hiz­me­ti­ne şart­lı ola­rak vak­fe­dil­miş bi­na­lar­dan bi­ri­nin (Ör­ne­ğin Eski Hü­kü­met Ko­na­ğı veya Sayın Op.​Dr, Tur­gut Dün­dar'ın Re­şa­di­ye Ma­hal­le­sin­de­ki bina) met­ruk hal­le­rin­den arın­dı­rı­la­rak, bu hiz­me­te ka­zan­dı­rıl­ma­sı­nın ya­rar­la­rı ve se­va­bı büyük olur ka­nı­sın­da­yım. Bu ko­nu­da sayın Oda Yet­ki­li­le­ri­nin ön­der­lik ede­rek ko­nu­ya sahip çık­ma­la­rı güzel olmaz mı ?
Bu ko­nu­da kamu ya­tı­rı­mı­nın bek­len­me­si, dere su­yu­nun ge­lin­ce­ye kadar, kur­ba­ğa­nın gö­zü­nün pat­la­ma­sı gibi bir ­şey. Ay­rı­ca böyle bir hiz­met , azda olsa bir is­tih­dam ya­ra­tır.
BEN­DEN SÖY­LE­MESİ... Ge­ri­si size kal­mış..

Sağ­lı­cak­la......


Okunma Sayısı: 4650

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.