Muğla
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

UNU­TU­LAN­LAR GÖZ AR­DIN­DA KA­LAN­LAR

07 Ekim 2021, Perşembe 16:47

İlgili makam ve ki­şi­le­rin hiç ak­lı­na ge­li­yor mu bil­mem. İlçe­mi­ze yük­sek öğ­re­ni­mi­ni ta­mam­la­mak için gelen öğ­ren­ci­le­ri­miz.
İki gün önce ara­bam­la Ka­dı­köy­'den ge­lir­ken ,.Ma­ri­na/Ka­ra­köy sa­pa­ğın­da otos­top için elini kal­dı­ran bir de­li­kan­lı­yı ,oto­ga­ra kadar ge­tir­dim. Muğla Üni­ver­si­te­sin­de Sos­yo­lo­ji oku­yan bu de­li­kan­lı, Datça'da öğ­re­nim­le­ri­ni ta­mam­la­ya­cak 3/4 kız ar­ka­da­şı­na ev bak­mak için Ka­ra­kö­y'e gel­miş, (saat 18.00) Muğla'ya dö­ne­cek­miş. Sonuç dedim :HİÇ dedi. Şehir mer­ke­zin­de ve yakın yer­le­şim yer­le­rin­de ki ko­nut­la­rın APART hale ge­ti­ril­me­si ne­de­ni ile ,is­te­nen kira be­del­le­ri­ni aile­le­ri­nin kar­şı­la­ma­sı­nın müm­kün ol­ma­dı­ğı­nı, yana ya­kı­la an­lat­tı. Ken­di­le­ri­nin bu­ra­ya tatil yap­mak için gel­me­dik­le­ri ancak, iş­let­me sa­hip­le­ri­nin talep et­tik­le­ri kira üc­ret­le­ri­nin ise çok uçuk ol­du­ğu­nu, bunun ya­nın­da boş yer bul­ma­nın da im­kan­sız­lı­ğı­nı ifade etti.
So­ru­yo­rum il­gi­li makam ve so­rum­lu olan­ları­mı­za, aç­tı­ğı­mız Eği­tim/Öğ­re­tim ku­rum­la­rı­mız yal­nız­ca bir bi­na­dan iba­ret midir.? Bu­ra­lar­da Eği­tim­le­ri­ni ta­mam­la­ya­cak öğ­ren­ci­le­ri­mi­zin ,ba­rın­ma ,bes­len­me ve diğer ih­ti­yaç­la­rı­na cevap ve­re­bi­lecek me­kan­lar­da ge­rek­mez mi.? Son gün­ler­de pek çok yerel yö­ne­tim yet­ki­le­ri­nin somut uy­gu­la­ma­la­rı­nı du­yu­yo­ruz. Bu ko­nu­da sayın yerel yö­ne­ti­min : so­rum­lu­luk­la­rı ,ça­ba­la­rı ve pro­je­le­ri var mı acaba.? Bun­lar biz­le­rin ço­cuk­la­rı. Uzay­dan gel­me­di­ler.!!!!

Park bahçe ve çevre dü­zen­le­me­le­ri el­bet­te ol­ma­lı. İlçe­mi­zi imar ede­rek gü­zel­leş­tir­mek iyi de, son­ra­dan atıl hale ge­le­bi­lecek ya­tı­rım­lar­da ısrar et­me­nin an­la­mı niye. Lüt­fen Kum­luk mev­ki­in­de­ki küçük BARIŞ par­kı­na bir ba­kı­nız.!!!
Kavak dibi mev­ki­in­de res­to­re edi­len ,De­mok­ra­si Mü­ze­si diye isim­len­di­ri­len eski Ha­pis­ha­ne (Ma­pus­ha­ne) , için­de ya­şan­ma­dı­ğı / kul­la­nıl­ma­dı­ğı sü­re­ce , LÜT­FEN bir­kaç ay sonra ha­li­ne ba­kı­nız.

Öğ­ren­ci­le­ri­miz biz­le­rin ge­le­ce­ği . O büyük Li­de­ri­miz ATA­TÜRK bile: TÜM ÜMİDİM genç­ler­de de­me­di mi .?O zaman bu genç­le­rin iyi eği­tim al­ma­la­rı için ,ortam ya­rat­mak yö­ne­tim­le­rin gö­re­vi değil midir.?
.Lüt­fen yal­nız­ca beton ran­tı­nın tem­sil­ci­si ol­ma­ya­lım.
Sağ­lı­cak­la...


Okunma Sayısı: 2078

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.