Muğla
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

ÜVEY EVLAT GİBİ !!!!!

24 Aralık 2020, Perşembe 17:12

Bu hafta için­de iki de­fa­dır ,Muğla Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­ka­nı­mız Sayın Osman GÜRÜN 'ü .Tele 1 TV te­le­viz­yon­da iz­li­yo­rum.​Her ­şey bir yana ,ili­mi­zin ta­nı­tı­mı ve so­run­la­rı­nı ,so­rum­lu bir ki­şi­den duy­mak iyi olu­yor. Çö­zül­müş ve çözüm yo­lun­da olan prob­lem­ler için gö­rüş­le­ri güzel de ,benim Dat­ça­mı­zın da di­ye­cek­le­ri var el­bet­te.
ÇÜNKÜ:
Hani göz­den ırak gö­nül­den ­de ırak olur­muş der­ler ya, ili­mi­zin yav­ru­la­rı di­ye­ce­ğim il­çe­le­ri ,yal­nız­ca: Bod­rum-Mar­ma­ris-Fet­hi­ye değil. İli­mi­ze bir ka­ra­yo­lu ile bağlı olan Dat­ça­mı­zın, ön­ce­lik­le SU (tarım/kul­la­nım) so­ru­nu artık ses ver­me­ye baş­la­dı. İlçe­mi­zin bazı köy­le­ri­ne (bil­has­sa Betçe de) tan­ker­le su ta­şın­mak­ta. Ta­şı­ma suyu ile de­ğir­men dö­ner­ mi.? Açıl­mış ve açıl­mak­ta olan derin ku­yu­lar­dan ,tarım ala­nın­da bazı yer­ler­de deniz su­yu­nun çık­mak­ta ol­du­ğu­na dair du­yum­lar alı­yo­ruz. Hiç­bir de­ne­ti­me uğ­ra­ma­dan açı­lan ar­te­zi­yen­ler ,ze­min­de­ki su­la­rı ­da tü­ket­me yo­lun­da. ​Her­ yıl daha de­rin­den su bulma ça­ba­la­rı ,hep ken­di­miz için.​Kendi kul­la­nı­mı­mız için su arı­yo­ruz. Üst flo­ra­nın yani ta­rı­mın suya ih­ti­ya­cı yok mu.? Su top­la­ma hav­za­la­rı, de­fa­lar­ca gün­de­me ge­ti­ril­me­si­ne rağ­men ses yok.​Gerek yü­zey­den ge­rek­se ze­min­den de­ni­ze ula­şan su kay­nak­la­rı­nın ka­za­nıl­ma­sı şart de­ğil­ mi? Bir çir­kin­lik abi­de­si olan ARIT­MA TESİSİ nin su atı­ğı­nın tek­rar ta­rı­ma ka­zan­dı­rıl­ma­sı­nın bir yolu yok mu.? Su ko­nu­sun­da kap­sam­lı bir araş­tır­ma­nın ya­pıl­ma­sı­nı Sayın Baş­kan­dan bek­li­yo­ruz. Ağ­la­ma­yan ço­cu­ğa meme ver­mez­ler der­ler, ili­miz yet­ki­li­le­ri­nin ­de önden yü­rü­ye­rek ta­lep­kar olup, ko­nu­yu takip et­me­le­ri ge­rek­mez­ mi.?

Tarım ala­nın­da üre­ti­me des­tek pro­je­le­rin­den , uy­gu­la­ma­la­rın­dan Datça ola­rak daha ta­lep­kar ol­ma­mız ge­re­ki­yor.Tarım ala­nın­da üre­tim ve pa­zar­la­ma ko­nu­sun­da Büyük Şehir Be­le­di­ye­mi­zin dik­ka­ti­ni çe­ke­lim ve ta­lep­kar­da ola­lım artık.
İmar uy­gu­la­ma­la­rı ko­nu­sun­da , yerel yö­ne­tim­le­rin epey­ce sı­kın­tı­la­rı var. ​Ancak, uy­gu­lan­mak­ta olan ya­sa­la­ra da­ya­na­rak, kul­la­na­bi­le­ce­ği­miz yet­ki­le­ri ye­te­rin­ce doğru kul­la­na­bi­li­yor­mu­yuz .?Birde bunu ken­di­mi­ze so­ra­lım.
Takip ede­bil­di­ğim ka­da­rı ile, Sayıl Başkan'ı yal­nız Fes­ti­val gibi et­kin­lik­ler­de gö­re­bi­li­yo­ruz. Her ­ne ­ka­dar de­ni­ze atıl­mış bir kara par­ça­sı gibi ol­sa ­da il­çe­miz, ili­mi­ze 2 saat me­sa­fe­de ve diğer il­çe­ler gibi önem­li de­ğer­li ol­ma­sı, özen gös­te­ril­me­si , ko­run­ma­sı , kol­lan­ma­sı özen gös­te­ril­me­si ge­rek­mez ­mi.

Yö­re­mi­zin Antik dö­nem­de ku­rul­muş olan PEN­TE­POLİS bir­li­ğin­de ,BİRLİK MER­KEZİ ola­rak yer almış olan Dat­ça­mı­zın , MUĞLA ili­mi­zin önde gelen il­çe­le­ri ara­sın­da ,her alan­da se­si­nin daha gür çık­ma­sı tek ar­zum­dur.
Sağ­lı­cak­la ka­lı­nız..


Okunma Sayısı: 2578

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.