Muğla
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

YAĞMA HA­SA­NIN BÖREĞİ ... D A T Ç A - B E L E D İ Y E S İ ..(1)

03 Ağustos 2023, Perşembe 15:05
YAĞMA HA­SA­NIN BÖREĞİ ... D A T Ç A - B E L E D İ Y E S İ ..(1)

Foto : Namus, dü­rüst­lük ve in­san­lık abi­de­si ..1960'lı yıl­la­rın Datça Be­le­di­ye baş­ka­nı mer­hum Osman Ak­ka­ra­ca am­ca­mız...(or­ta­da)
Ol­duk­ça uzun sü­recek yep­ye­ni bir yazı di­zi­si­ne baş­lı­yo­rum...
Datça Be­le­di­ye­si­nin namus, ahlak ve in­san­lık abi­de­si eski Be­le­di­ye baş­kan­la­rı dö­ne­min­den baş­la­ya­rak, bu­gü­nün Ran­ti­ye-şan­ti­ye hol­din­gi­ne, mü­te­ah­hit­ler cun­ta­sı­na -sul­ta­sı­na dö­nü­şen Datça Be­le­di­ye­si dö­ne­mi­ne nasıl ge­lin­di­ği­ni uzun uzun, hem de yıl­lar­dır bi­rik­tir­di­ğim ,Avu­kat olmam ne­de­niy­le ula­şa­bil­di­ğim bir­çok kayıt ve bel­ge­le­re da­ya­na­rak göz­ler önüne se­re­ce­ğim..
Me­ra­kı­nı­zı hemen gi­de­re­yim..
Bunu ya­par­ken çu­val­dı­zı ken­dim dahil, en ya­kın­la­rı­ma , iğ­ne­yi baş­ka­la­rı­na ba­tı­ra­ca­ğım..
Ama.. Fakat.. Lakin...
Datça Be­le­di­ye­sin­de dönen dönme do­lap­la­rı, fı­rıl­dak­la­rı, ale­ve­ra­la­rı, da­le­ve­ra­la­rı, çıkar iliş­ki­le­ri­ni, kı­sa­ca­sı Datça Be­le­di­ye­si­nin perde ar­ka­sı sah­ne­si­ni, ti­yat­ro­su­nu an­la­ta­ca­ğım..
Yaşım yet­miş..?Kay­be­decek bir şeyim yok.. Üç-beş yıl daha ya ya­şa­rım ya ya­şa­mam.. Bu­gü­ne kadar , bu hok­ka­baz sis­te­me di­re­ne­bil­miş ender ki­şi­ler­den bi­ri­yim...?Kay­be­decek bir şeyim kal­ma­dı..?Bu Datça çir­kin çıkar ana­fo­run­da ken­di­mi kay­bet­tim ya­vu­uu..?Daha ne­yi­mi kay­be­de­yim..
Öyle şey­ler an­la­ta­ca­ğım ki...?Hal­kın vic­da­nın­da bazı ki­şi­le­ri öyle bir yar­gı­la­ta­ca­ğım ki...
Neler mi an­la­ta­ca­ğım..?
ANAP'lı Be­le­di­ye­ler dö­ne­min­de­ki fı­rıl­dak­la­rı zaten her­kes bi­li­yor.. Çünkü Anap zaten F I R I L D A K par­tiy­di..
Ben esas aile­min yüz yıl­lık men­su­bu bu­lun­du­ğu, son yıl­lar­da ker­hen oy ver­di­ğim CHP'li Be­le­di­ye baş­kan­la­rı dö­ne­min­de­ki fı­rıl­dak­la­rı an­la­ta­ca­ğım.
Üze­rin­de yır­tık siyah ka­zak­la Datça'ya gelip, en sa­mi­mi ar­ka­daş­la­rı­nı bozuk para gibi har­ca­yıp, Datça Be­le­di­ye­si­ni kendi çift­li­ği imiş gibi kul­la­na­rak Datça vergi re­kort­me­ni olan­la­rı an­la­ta­ca­ğım..

Datça Be­le­di­ye­si­nin bugün nasıl ran­ti­ye-şan­ti­ye hol­din­gi, mü­te­ah­hit­ler cun­ta­sı ha­li­ne ge­ti­ril­di­ği­ni an­la­ta­ca­ğım..
Be­le­di­ye ar­sa­la­rı­nın zaman içer­isinde kim­le­re peş­keş çe­kil­di­ği­ni an­la­ta­ca­ğım..
Her­kes pa­yı­na dü­şe­ni ala­cak..?Taş­lar ye­rin­den oy­na­ya­cak...?Ba­zı­la­rı göbek ata­cak .. Ba­zı­la­rı ger­dan kı­ra­cak...?Ba­zı­la­rı sa­çı­nı ba­şı­nı yo­la­cak...
Al­la­ha şükür.. Hiç­bir si­ya­si par­ti­nin men­su­bu, hiç ­bir ide­olo­jik vi­rü­sün kulu, kö­le­si de­ği­lim..
Alnım açık, sır­tım pek...
Bil­dik­le­ri­mi ka­mu­ya aç­ma­yı, halk­la pay­laş­ma­yı Datça aşığı bir ki­şi­cik ola­rak vic­da­ni bir görev ad­de­di­yo­rum..
Hele bir bek­le­yin...?Ulaş­mam ge­re­ken bir ­kaç bilgi kı­rın­tı­sı ve önem­li bazı bel­ge­ler var...
Ben de­li­nin te­ki­yim.. Pire için yor­gan ya­ka­rım...
Gün ola - har­man ola...
B e k l e y i n .. (sü­recek)  01.?08.?2023


Okunma Sayısı: 307

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.