Muğla
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

YETSİN GARİ...

31 Ağustos 2023, Perşembe 11:27

Ya­şam­la­rı­nı bu ya­rı­ma­da üze­rin­de sür­dür­me ter­ci­hin­de bu­lu­nan biz­ler, ne­re­ye ko­şu­yo­ruz.?
Dat­ça'­nın par­sel par­sel bö­lü­şül­dü­ğü son yıl­lar­da, ya­pı­laş­ma ran­tı­nın ne­re­le­re kadar gi­de­bi­le­ce­ği­ni tah­min etmek is­te­mi­yo­rum. Ama her olay gibi ,bu çıl­gın­lı­ğı­mı­zın ­da bir sonu ola­cak. Kendi eli­miz­le dik­ti­ği­miz beton di­kit­le­ri, yine el­le­ri­miz­le yıkıp ye­ni­den ya­pı­yo­ruz. Ancak biraz daha ya­yı­la­rak, ge­niş­le­ye­rek...

Tüm ül­ke­miz­de ol­du­ğu gibi, kamu eli ile, kamu gü­cü­nü kul­la­na­rak, is­ke­le ma­hal­le­mi­zin tam or­ta­sın­da bu­lu­nan bir okulu yık­ma­ya baş­la­dık çok şükür. NEDEN BU­RA­YA YAP­TIK ? NEDEN YI­KI­YO­RUZ.? Öğ­ret­men Evi/ Dorya Otel gibi bu­ra­sı­nın ­da ,bir yı­ka­lım­ da ne ya­pa­ca­ğı­mı­za sonra karar ve­ri­riz an­la­yı­şı varsa ,VAY ha­li­mi­ze. Yoksa yine bir beton di­kin­ti ola­cak­sa, söy­le­yecek bir sözüm YOK.

Pek çok Ege sahil yer­le­şim yer­le­rin­de ol­du­ğu gibi,alt yapı so­ru­nu çö­zül­me­miş yer­le­şim yer­le­rin­de imara açıl­ma/ge­niş­le­me uy­gu­la­ma­sı o yö­re­ye/kente ya­pı­lan en büyük iha­net.

Ben bu du­ru­mu Datça Mız için yo­rum­la­ma­ya ça­lı­şa­ca­ğım.
Şöy­le ­ki:
İlçe­miz­de Ka­dast­ro ça­lış­ma­la­rı so­nuç­lan­ma­dan, bil­has­sa mer­kez ma­hal­le­miz için ya­pıl­mış olan imar uy­gu­la­ma­sı, bana göre yan­lı­şın/iha­ne­tin baş­lan­gı­cı ol­muş­tur. GAYET duy­gu­sal !, mü­da­ha­le­ler­le baş­la­nan imar uy­gu­la­ma­la­rı, ki halen devam et­mek­te­dir, artık dü­zel­til­me­si müm­kün ol­ma­yan du­ru­ma gel­miş­tir. Ya­ma­lı boh­ça­ya dön­müş bu uy­gu­la­ma­ya , yeni imar alan­la­rı aça­rak ço­ğalt­mak. sorun ar­tır­mak­tan öte bir ­şey ge­tir­mez. Elekt­rik -su - ula­şım ,çevre alt­ya­pı, hatta Ka­dast­ral so­run­la­ra ka­lı­cı adil bir çözül bul­ma­dan , imara alan açmak, bi­ri­le­ri­ni se­vin­di­rir­se de, bu ya­rı­ma­da­ya ya­pı­lan en büyük iha­net­tir.
Ay­rı­ca bu ya­rı­ma­da, bil­has­sa yaz ay­la­rın­da yüz­bin­le­ri aşan insan yo­ğun­lu­ğu­nu ta­şı­ma­mak­ta­dır.
Kim veya hangi ku­rum­lar dur di­yecek bil­mi­yo­rum ama, Kargı De­re­si mev­ki­in­de bu­lu­nan TAŞ Ocak­la­rı ve Beton sant­ral­le­ri, fab­ri­ka atöl­ye­lerin, ya­rat­tık­la­rı çevre kir­li­li­ği ne za­ma­na kadar devam edecek.?Bu üre­tim el­bet­te ge­rek­li ancak, çev­re­ye ve do­ğa­ya zarar ver­me­den ça­lış­ma­lı veya daha daha uygun bir yer­le­re ta­şın­ma­lı­dır derim.

Yıl­lar­dır yazar du­ru­rum, Datça Mızın ören yer­le­ri dı­şın­da, bir MÜZE si yok. Sahi Hı­zır­şah da bu­lu­nan Ki­li­se res­to­re edil­me­sey­di bu et­kin­lik­ler ne­re­de ya­pı­la­bi­lir­di. Bu ya­pı­nın kar­şı­sı­na yol ke­na­rı­na ko­nul­muş olan sey­yar TU­VA­LET­LER çok ya­kış­mış ol­ma­lı ki, hala yerli ye­rin­de durur. !!!!!

Sahi sev­gi­li KENT KON­SEYİ MİZ ka­mu­oyu oluş­tu­rul­ma­sı için bir boy gös­te­rip önden yü­rü­se­ler artık.

Be­lir­li gün ve et­kin­lik­ler­de, bil­has­sa İskele ma­hal­le­miz­de araç parkı ih­ti­ya­cı çok art­mak­ta­dır. Ge­çi­ci bir çözüm ola­rak boş ar­sa­la­rın OTO PARK ola­rak kul­la­nıl­ma­sı bir çözüm yolu ola­maz mı.? Bir dü­şün­se­niz..!!!??
Sağ­lı­cak­la....


Okunma Sayısı: 415

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.