Muğla
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

YÖNELT KOLEJİ'NDEN(MUĞLA) BİR İLK

13 Nisan 2018, Cuma 11:03

*Model United Nations (Model Birleşmiş Milletler) Nedir?
 *Burada etkinlik gösteren(konferansa katılanlara) sertifika veriliyor. Bunun Uluslarası geçerliliği var…
 *Şölen Tataroğlu,istenirse Datça'da da bunun nasıl yapılabileceğini anlatabiliriz..
 Model United Nations(MUN) 31 Mart 1 Nisan 2018 tarihlerinde ,Muğla Özel Yönelt Koleji İngilizce Öğretmeni Şölen Tataroğlu koordinatörlüğünde,Muğla'nın ilk uygulamalı MUN Eğitim Semineri'ni gerçekleştirdi.
 Ege Bölgesindeki çeşitli okullardan gelen(Lise ve lise düzeyinde) katılımcı öğrencilere önce MUN ile ilgili teorik bilgiler anlatıldı. Daha sonra oluşturulan komitelerde farklı ülkeleri temsil ederek dünya sorunlarını tartıştı ve bu sorunlara çözüm yolları aradı.
 İngilizce ve Türkçe yapılan konferanslara yaklaşık 100 civarında Anadolu ve Fen Lisesi öğrencisi katıldı.
 Araştırmalarımıza göre MUN; üniversiteler,eğitim kuruluşları ve dünyanın pek çok akademik otoritesi tarafından öğrenciler için en prestijli etkinlik olarak kabul edilmektedir. Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği ile başta Hayvard olmak üzere,birçok üniversite tarafından desteklenmektedir. Öğrenciler için en güzel yanı ise;MUN konferanslarına katılım sertifikaları,kişinin CV(özgeçmiş) dosyasında çok önemli bir yer tutmaktadır. Yani başlı başına bir referans kaynağıdır. MUN aracılığıyla üniversite eğitimini ücretsiz(tam burslu) gören öğrenciler de vardır.
 Günümüz dünyasının en önemli sorunlarından biri,problem çözme becerisidir. İşte MUN buna yardım etmektedir. MUN,burada,problem çözmenin ne değin zor olduğunu,bir konuda ne kadar çok değişik doğrunun,değişik yaklaşım şekilleri ve değişik çözüm yollarının olduğunu görmelerini sağlıyor.
 Konferans hakkında bilgisine başvurduğumuz,Yönelt Koleji MUN Koordinatörü Şölen Tataroğlu'nun  yaptığı açıklamada;
 “Özel Yönelt Koleji olarak Muğla'nın ilk uygulamalı MUN eğitim Seminerini düzenlemenin onurunu yaşadık,yaşıyoruz. 31 Mart-1 Nisan 2018 tarihleri arasında Ege Bölgesinin değişik Anadolu Lisesi,Fen Lisesi öğrencilerini ağırladık. Oluşturulan 3 İngilizce ve bir Türkçe komitede farklı ülkeleri temsil ettiler. Dünya sorunlarını tartıştılar ve çözüm önerileri sundular.
 Amacımız,bu akademik etkinliği ilimiz Muğla'ya,okulumuz aracılığıyla en güzel şekilde tanıtmak ve katılan öğrencilerin,kendi il veya ilçelerinde de aynı etkinliği düzenlemelerini sağlamaktır. Ayrıca,Türkçe ve İngilizce olarak yapılan konferanslar öğrencilerin kendilerini ifade etme ve İngilizce yeterliliklerini artırmada önemli bir yer tutacaktır. Aynı zamanda farklı illerden gelen öğrencilerin kaynaşmasını ve farkındalıklarından yararlanarak,bir senteze varmalarını sağlayacaktır”
 Şölen Tataroğlu,konuşmasının sonunda,MUN etkinliğinde görev alan  ve çok emek veren  öğrencilerden Gülce Aslan ve Duru Kuşçu'ya,İzmir'den gelerek komiteleri başarıyla yöneten konuk öğrencilere de teşekkür etti.


Okunma Sayısı: 4268

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.