Muğla
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

YUMMA GÖZÜN KÖR GİBİ -2

05 Ekim 2020, Pazartesi 17:12

İlçe­miz­de gö­re­bil­di­ğim ak­sak­lık­la­rı ,il­gi­li ma­kam­la­ra di­ye­rek de­fa­lar­ca yazar du­ru­rum.​Kim­se­le­ri in­cit­mek ,hedef gös­ter­mek gibi bir çaba için­de bu­lun­ma­ma­ya dik­kat edi­yo­rum.
De­fa­lar­ca yaz­ma­ma rağ­men, ilçe mer­ke­zi­miz­de ,yerel hiz­met­le­ri ko­or­di­ne ede­bi­lecek bir MAVİ MASA/DİLEK ŞİKAYET MA­SA­SI GİBİ BİR NOK­TA­NIN mer­ke­zi bir yerde açıl­ma­sı­nın ,yerel hiz­met veren Ma­ka­mın­da ya­ra­rı­na ola­ca­ğı­nı ,hatta yer gös­te­re­rek ,bil­dir­me­mi­ze rağ­men SES YOK.
Adı üs­tün­de YEREL HİZMET yerel halk ile ara­sın­da bir ile­ti­şim ka­na­lı ku­rul­muş olur­du.
Geçen yıl­lar­da bir DATÇA FM rad­yo­muz vardı. İmkan­sız­lık­la­ra rağ­men, tesis edil­di ve bir süre hiz­met verdi. Demek ya­pı­la­bi­li­yor­muş. Ko­nu­yu teş­vik ede­bi­lecek sivil top­lum ku­ru­luş­la­rı­mız danda ses yok.​Nerde o Kent KON­SEYİ , ve o di­ğer­le­ri. ???
Bil­has­sa İnşaat sek­tö­rün­de ça­lış­mak­ta olan­la­rı­mı­zın ba­zı­la­rı­nın ,yerel yö­ne­ti­mi­miz ile olan yakın te­mas­la­rı, ken­di­le­ri­ne ay­rı­ca­lık sağ­la­ma­ma­lı. Bunun bazı tipik ör­nek­le­ri­ni ,te­bes­süm­le kar­şı­lı­yo­rum. Ör­ne­ğin Ana Bul­var­dan Has­ta­ne gi­ri­şi kav­şa­ğın­da­ki is­ti­nat du­va­rı ge­re­ği­ni kim ye­ri­ne ge­tir­me­li .? Kış mev­si­min­de yine kıp­kır­mı­zı mil/çamur/çakıl ana yola aka­cak.​Su top­la­ma maz­gal­la­rı tı­ka­na­cak­mış kimin umu­run­da.

Sa­na­yi Si­te­miz çev­re­si içler acısı. İnşaat ve sa­na­yi  atık­la­rı ,yol ke­na­rın­da­ki incir ağaç­la­rı­nın bu­lun­du­ğu küçük bir tar­la­yı , yol se­vi­ye­si­ne çı­kar­mak üzere. SES­LENİYORUM : KO­NU­NUN SO­RUM­LU­SU NE­RE­LER­DE ACABA. ? Atık las­tik yı­ğın­la­rın­da yakın bir za­man­da bir yan­gın çı­kar­sa hiç şa­şır­mam. Beton sant­ral­le­ri­nin bu­lun­du­ğu ,BA­BA­YA­NI va­di­si içler acısı. Ya­kı­nın­da­ki Gıda da­ğı­tım de­po­la­rı pek ra­hat­sız gö­rün­mü­yor.
Mer­kez­de ge­çi­ci ola­rak araç park hiz­me­ti ver­mek­te olan, PTT ar­ka­sın­da­ki ala­nın bir kö­şe­si, çöp top­la­ma /de­po­la­ma iş­le­vi­ni sür­dür­mek­te. Hem de göz­ler önün­ de. Bun­dan ya­ya­laş­tı­rıl­mış yolda bu­lu­nan lo­kan­ta­lar ve bu­ra­da yemek yi­yen­ler­den ra­hat­sız olan­lar yok gibi..
Hı­zır­şah  Ma­hal­le­si yolu üze­rin­de­ki ,ki­li­se kar­şı­sın­da bu­lu­nan MOBİL WC ye­rin­de mi halen bil­mi­yo­rum.​Yoksa imar af­fı­na o damı ta­kıl­dı.?!
Dert çok, çözüm için so­rum­lu­luk yük­le­ne­bi­lecek il­gi­li­le­ri bu­la­na dek.
Yum­ma­mak gerek, göz­le­ri­mi­zi KÖR GİBİ.
Kalın sağ­lı­cak­la,,


Okunma Sayısı: 2745

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.