Muğla
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

YUMMA GÖZÜN KÖR GİBİ (HER KİMSEN)

14 Ağustos 2023, Pazartesi 17:36

Dün akşam (11,08,2022), il­çe­mi­zin kalbi di­ye­bi­le­ce­ğim Cum­hu­ri­yet Mey­da­nı­na doğru bir volta ata­yım dedim. Kom­şum Suat Beyle, Uslu Ote­lin­den Kum­luk mev­ki­ine doğru ,ya­ya­lar için dü­zen­len­miş olan Sevgi Yo­lun­da saat 21' den iti­ba­ren yü­rü­mek epey be­ce­ri is­te­yen bir­şey. Satış stant­la­rı­nın yola taşan iş­ga­li­ye­le­ri bir yana, yü­rü­yen­le­rin de , bir­bir­le­ri­ne saygı gös­ter­me­le­ri, hak ge­ti­re. Dar yol or­ta­sın­da umur­suz soh­bet­le­re ilave el­le­rin­de içecek şi­şe­le­ri ile ke­nar­da müzik ya­pan­la­rı din­le­yen­le­rin atık­la­rı­na top­la­yan bir ser­vi­sin bek­len­ti­si ol­ma­lı ki, her taraf ATIK ALANI. Bu gü­zer­ga­hı satış alanı ola­rak kul­la­nan­la­rın­da, iş­ga­li­ye ve kul­la­nım ola­rak say­gı­lı dav­ran­dık­la­rı­nı gör­me­mek için göz­le­ri­mi­zi ka­pat­ma­mız ge­re­kir.!!!!!

Bu kö­şe­den de­fa­lar­ca yaz­dık çiz­dik, gör­sel­le­ri­ni pay­laş­tık. Top­lu­mu­mu­zun du­yar­sız­lı­ğı, bir­bi­ri­mi­zi /çev­re­mi­ze ol­ma­sı ge­re­ken saygı/so­rum­lu­luk ek­sik­li­ği­nin tavan yap­tı­ğı son gün­ler­de, bu ker­va­na kamu gö­rev­li­le­ri­nin de ka­tıl­ma­sı, apay­rı bir han­di­kap.

Ya­ya­lar için tah­sis edil­di­ği söy­le­nen alan­la­rın, !!!! ti­ca­ri alan/araç park yeri hatta diğer can­lı­lar ta­ra­fın­dan öz­gür­ce kul­la­na­bil­me­nin bir öl­çü­sü sı­nı­rı /bi­çi­mi al­ma­sı ge­rek­mez mi.? Bu­ra­lar­da in­sa­nın yeri ne­re­de..?

Yine tek­rar et­mek­ten bık­ma­ya­ca­ğım. Kamu hiz­met sa­at­le­ri dı­şın­da da, bil­has­sa ak­şam­la­rı , kamu hiz­met bi­rim­le­ri­nin göl­ge­si­ni, kamu alan­la­rın­da da gö­re­bil­mek is­ti­yo­rum.?Bil­has­sa ak­şam­la­rı; ak­sa­yan prob­lem ola­bi­lecek ko­nu­la­rın ile­ti­le­bi­le­ce­ği bir hiz­met /baş­vu­ru nok­ta­sı­nın ek­sik­li­ği­ni gör­me­mek için GÖ­ZÜ­NÜ­ZÜ KA­PAT­MAK ÇÖZÜM DEĞİL. Ben gör­me­dim/ duy­ma­dım, bana do­kun­mu­yor, bana ne gibi dav­ra­nış­la­rı­mı­zın ce­re­me­si­ni çe­ki­yo­ruz. Ka­mu­yu ça­lış­tır­mak, ça­lış­ma­ya zor­la­mak, ayıp ol­ma­ma­lı. (ki­şi­sel dav­ra­nış­la­ra dö­nüş­tür­me­den)

Dün gece beni üzen bir örnek de, gezi tek­ne­le­ri­nin bu­lun­du­ğu me­ka­na bı­ra­kı­lan atık­la­ra, ge­ce­le­yin her­ke­sin gözü önün­de, de­ni­ze tek­ne­ler­den
bı­ra­kı­lan /ba­sı­lan ,SİNTİNE/ATIK kirli suya bu­ra­la­rı kul­la­nan iş­let­me­le­rin DU­YAR­SIZ­LI­ĞI.. Pes de­me­ye dilim var­mı­yor. Di­ye­cek­si­niz o sa­at­ler­de kime, hangi yet­ki­li­ye ne­re­de ula­şa­bi­li­rim der­se­niz, o zaman başka..
Uya­rı­mız ne­de­ni ile, Sevgi yolu ay­dın­lat­ma­sı­nın biraz dü­zel­til­miş ol­ma­sı iyi olmuş. Ancak bu gü­zer­ga­hın güneş ener­ji­si ile LED ay­dın­lat­ma­ya dö­nüş­tü­rül­me­si daha iyi ol­maz ­mı.?
Küçük bir dü­zen­le­me ile ,kı­yı­dan deniz üs­tün­de si­ne­ma sey­ret­me­nin keyfi HAL­KI­MIZ­DAN neden esir­ge­nir acaba.? (Kum­luk /Cum­hu­ri­yet Mey­da­nı)

Sev­gi­li LAÇİN dos­tum, DATÇA FM rad­yo­mu­zun anon­su­nu duyar gi­bi­yim..!!!!!
Söy­le­me­ye dilim var­mı­yor, Re­şa­di­ye Ma­hal­le­miz bil­has­sa ge­ce­le­ri terk edil­miş şehir gibi. Eski Datça ma­hal­le­miz­den ek­si­ği ne ola ki. Bu ma­hal­le­mi­zin ana ar­te­rin­de, hiç ol­maz­sa pazar gün­le­ri, (yaz mev­si­min­de ) kış mev­si­min­de de iki haf­ta­da bir dü­zen­le­ne­bi­lecek ikin­ci el pa­za­rı bu­ra­sı­na can­lı­lık ge­ti­re­bi­lir. De­ne­me­ye değ­mez mi..?
Sağ­lı­cak­la...


Okunma Sayısı: 290

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.