LAÇİNNN
s
Muğla
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

GÖZLEM

13 Haziran 2024, Perşembe 18:30

Merhaba...

Datça'daki gözlemlerimize devam ediyoruz. Datça merkezinde neden bir tane mahalle var? Herkes "İskele Mahallesi" diyor ve "başka mahalle yok ki" diye ekliyor. Merkezde Özbel mevkii var ki yüzlerce konut var. Kargı mevkii var ki, aynı şekilde ev dolu ve gelişmeye devam ediyor. Belediyenin ve çevre yolunun üst kısmındaki tepelerde yüzlerce ev var ve yenileri yapılmaya devam ediyor. Mezarlık ve çevresinde yine yapılaşma tüm hızıyla devam ediyor. Özbel sonrasında Uşaklılar Sitesi'ne doğru Denizlililer Sitesi ve Arbetta Evleri var ki, orası da bir mahalle olur. Bu yazdıklarıma göre Datça merkeze 5 yeni mahalle ilave edilebilir ve edilmelidir. Her birinin 1 muhtarı olur ve mahallelilerin şikayetleri muhtarlar vasıtasıyla belediye başkanına daha kolay iletilir diye düşünüyorum. Hiç kimse bana mevzuattan bahsetmesin. Belediyelerin kuruluşu ve sınırları kanununa göre, madde 9 der ki; "Belediye sınırları içinde mahalle kurulması ve kaldırılması, birleştirilmesi, belediye meclisinin kararı ve kaymakamın görüşü üzerine valinin onayı ile olur." Her şey belediye meclisinin alacağı karar ile başlıyor. Belediye başkanımızdan bu işlemi başlatmasını bekliyoruz. Hizmetlerin hızlı ve kolay yürümesi bakımından böyle bir oluşuma ihtiyaç var. Hatta belirli günlerde belediyede halk günleri düzenleyip, şikayetleri direkt olarak başkanın dinlemesinden yanayım.
Bir başka gözlemim; birçok sokakta tabela yok. Bazı sokak başlarında direk var, tabela yok. Neresi mi? Şavdan Gökovalı Caddesi'nden Yeni Çeşme Caddesi'ne girdiğinizde (ki Yeni Çeşme Cadde tabelası yok) Çarşamba Pazarına doğru giderken yüksek ağaçların olduğu sokakta direk dikilmiş, tabela yok. Bu cadde "Eski Knidos Caddesi," ama tabela hak getire. Lütfen belediyede bu işlerden sorumlu olan arkadaşlar biraz Datça'yı dolaşsınlar ve bu eksikleri gidersinler. Sıcakların bastırdığı bu son günlerde yine karasinek ve sivrisineklerden çok şikayet var. Birçok kişinin kolları ve bacakları yara içinde. Ben akşamları ilaçlama arabasını görüyorum ama demek ki sokaktan geçerken ilaç sıkmakla iş hallolmuyor. Çöp konteynerlerinin yanına bırakılan ağaç ve bitki atıklarının da daha sık alınması ve imha edilmesi gerekiyor.
Hastane altı plajının Fuda Otel altındaki bölümünde akşamcı ve gececiler sahili kirletmeye devam ediyor. Bu sabah (Perşembe) 4 poşet bardak, meyve suyu kutusu, içki şişesi ve midye kabuğu topladım. Yahu; haydi içiyorsunuz, keyif yapıyorsunuz, bari çöpünüzü bırakmayın. Bu arada 2 sene öncesine kadar sahilde çöp kutuları vardı, geçen sene konmadı, bu sene de yok. Belediyeden ricamız; sahile belirli aralıklara çöp kutusu konulması.
Bu hafta da gözlemlediklerimi yazıya döktüm. Sizlerle paylaştım. Muhatapları da yazdıklarımı okuyor ve faydalanıyorsa ne mutlu bana. Mutlu günlerde, sağlıcakla kalın.


Okunma Sayısı: 402

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.